Mezi nejlepší

Scott Patterson (61) se narodil v roce 1958 a svůj volný čas poctivě dělil mezi hudbu a basketbal. Už ve třetí třídě založil se svým kamarádem skupinu a pravidelně vystupovali na školních besídkách a hráli své dvě písně. Na střední škole se ale jejich cesty rozešly a Scott odložil hudbu k ledu. Během studia žurnalistiky na univerzitě totiž zahořel láskou k basketbalu. Se svou výškou 183 centimetrů patřil na hřišti mezi prcky, ale dokázal se prosadit a zahrát si za nejslavnější týmy světa. Jako počáteční nadhazovač se prodral až k newyorským Yankees a do týmu Texas Rangers nebo LA Dodgers.

Herectví

Vypadalo to na hvězdnou sportovní kariéru, ale vážné zranění utnulo jeho ambice a návrat na hřiště byl v nedohlednu. Vzal tedy zavděk herectvím. Svět filmu ho rychle pohltil a ke svým třicátým narozeninám si v roce 1988 založil vlastní divadelní společnost Arc Light a předělával slavná díla Johna Bishopa nebo Sama Sheparda. Roli nevrlého Luka Danese v seriálu Gilmorova děvčata získal už jako zkušený herec. Sedm let byl jednou z ústředních postav a nabídky na natáčení se mu začaly hrnout. On dal ale po jeho skončení přednost vlastnímu podnikání. Objevil se jen v menších rolích hororu Saw a seriálu pod taktovkou HBO Mimoni v Americe, kde si zahrál otce z rodiny, kterou během svého výměnného pobytu navštíví student z Pákistánu.

Šikula

V Gilmorových děvčatech nedal bez nářadí ani ránu, ve skutečnosti je vášnivým fanouškem umění. Své obrazy vystavoval v newyorských galeriích a cenná sbírka zkamenělin měla několik měsíců čestné místo přímo v pařížském Louvru. Ve volném čase se opět vrací k hudbě s kapelou Smithradio a cesty kolem New Jersey křižuje se svou partou motorkářů.

Deset let po skončení Gilmorových děvčat se nechal inspirovat svou rolí a založil vlastní firmu Scotty P´s Big Mug Coffee. Z online obchodu s prémiovou kávou už dávno vyrostl a dnes má pod sebou herec i několik restaurací a bister.