Nesmělá

Alexis Bledel klame tělem. Od natáčení Gilmorových děvčat jí sice pár vrásek přibylo, ale jen málokdo by tipoval, že se narodila už v roce 1981 a za dva roky vstoupí do klubu čtyřicátnic. Otec pochází z Argentiny, matka z Mexika, společně žili v texaském Houstonu a jejím rodným jazykem je španělština. Alexis neměla ideální podmínky a mezi svými vrstevníky se dlouho nedokázala zařadit a uzavírala se do sebe. Vše vyřešil divadelní kroužek, kde se mladá dívka konečně rozmluvila, přišla na chuť angličtině a dostala ze sebe všechny potlačované emoce. Získala pár epizodních rolí, ty z ní ale dětskou hvězdu neudělaly. Věrná své skromné a tiché povaze nastoupila na katolickou školu. Tam si ji pro změnu vyhlédl modelingový agent Page Parkes. Panenkovská tvář byla ale Alexis málo, a tak nakonec stejně přeběhla k herectví.

Míří výš

Většina diváků ji zná jako studentku Rory Gilmore, která řeší trable v lásce, má přebohaté prarodiče a ztřeštěnou matku. Ve filmech Tajemství nesmrtelných, Sesterstvo putovních kalhot, Sin City - město hříchu, Absolventka, Pan Dokonalý nebo Konspirátor se ukázala v mnoha žánrově odlišných rovinách a dokázala, že není herečkou jedné role, ale má skutečný talent. Za Ofglen v seriálu Příběh služebnice byla dokonce nominovaná na prestižní cenu Emmy.

Potají

Do své nejslavnější role se znovu vžila před třemi lety. Ve čtyřech dílech, kdy se oznámením těhotenství Rory ukončil příběh Gilmorových děvčat, už ale vystupovala jako maminka ročního syna. O jejím soukromí se ví velmi málo. Oproti legendárnímu seriálu, kde každý věděl všechno, si svůj osobní život velmi bedlivě střeží a prezentuje se hlavně prací. Po čtyřletém vztahu s hereckým kolegou Milem Ventimigliem, který si střihl roli Jesse, si při tajném obřadu v roce 2014 vzala herce Vincenta Kartheisera.

Nahlédněte do galerie a inspirujte se módním stylem "malé velké herečky" Alexis Bledel.