Od začátku

Lauren Graham (52) se narodila v roce 1977 v Honolulu. Její dětství ale "havaj" rozhodně nebylo, protože rodiče se za velkého humbuku rozvedli, když jí bylo pět. Zatímco matka nechala rodinu na holičkách a dala přednost rock and rollové kapele v Londýně, otec vzal místo právníka a odstěhoval se do Washingtonu. Útěchu Lauren našla v divadelním kroužku, kde neměla konkurenci. Dřív než propadla herectví, dokončila studia. V roce 1988 promovala na Kolumbijské univerzitě z angličtiny, o čtyři roky později na škole v Texasu. I přes zkušenosti s herectvím a několik malých rolí se musela mezi opravdové hvězdy propracovat od začátku. A tak jako většina kolegyň začala pracovat jako servírka.

Lorelai

V New Yorku se jí prosadit nedařilo, a tak dala v baru výpověď a přestěhovala se rovnou do Hollywoodu. Během pár měsíců získala roli v serálu Townies a producenti si začali všímat jejího přirozeného talentu. Ve svých třiatřiceti letech získala roli Lorelai Gilmore a její kariéra nabrala nový směr. Sedm let dávala život bláznivé matce, která otěhotněla příliš brzy, touží po vlastním hotelu, řeší trable s muži, ve své dceři má nejlepší kamarádku a v přebohatých rodičích domnělé nepřátele.

Ke hvězdám

Někteří její kolegové dokázali slávu nabytou ze seriálu zužitkovat. Herečka a komička Melissa McCarthy (49) má vlastní show, Alexis Bledel(38) sbírá jeden úspěch za druhým a občas se objeví v nominacích na prestižní ceny. Ani Lauren Graham neupadla v zapomnění. Po zkušenostech z Gilmorových děvčat, na kterých se podílela jako producentka a částečně i jako scénáristka a získala nominaci za Zlatý Glóbus, založila vlastní produkční společnost a vrhla se na psaní. Jejího umu tvořit příběhy si opakovaně všímá The New York Times a zařazuje ji mezi bestsellery. Jednoho dne, možná .. se pod taktovkou společnosti Warner Bros a Ellen DeGeneres dokonce dočká filmového zpracování.

Láska

V Gilmorových děvčatech se o Lauren muži prali, ve skutečnosti si na pravou lásku počkala do svých 43. narozenin. Matthew Perry, se kterým prožila románek, pro ni nebyl ten pravý. Štěstí našla až s hercem a režisérem Peterem Krausem. Ve čtyřdílném pokračování slavného seriálu si pohrávala s myšlenkou na vlastní dítě, ale ze smělých plánů sešlo před kamerou stejně jako doopravdy.