V galerii najdete tipy, jak být téměř dokonalá a mít ze sebe dobrý pocit.

Pro děti

S manželem jsme už skoro deset let a máme spolu dvě děti. Nejsme pár, co se vodí za ruce a líbá se pod třešní. Romantika u nás nemá místo. Poslední roky se ale pořád jen hádáme. Přemýšlím, proč ve vztahu vůbec zůstávám. Kvůli dětem. Nejhorší je, že mě muž připravil o veškeré sebevědomí. Kdyby šlo jen o nadávky, dalo by se to vydržet. Narážky na vzhled nebo povahu bych přešla.

Kůže líná

Často mi vyčítá, že jsem k ničemu, roky sedím doma na zadku a jen se válím. Čas na mateřské a starost o děti nebere jako práci. Mám na talíři, že mu nepřispívám na chod domácnosti a nic neumím. Jsem na něm přisátá jako pijavice a on mě musí život.

Osud

Chtěla bych se rozvést, ale kvůli všemu ponižování mám pocit, že nemám ani na odchod od manžela. Připadám si jako naprostá nula. Už nejsem ženská, atraktivní a rozhodná, ale jenom kus hadru, který je dobrý na úklid. Myslím, že takhle dožiju. Nemám sílu se sebrat, postavit se mu a bojovat o děti. Jestli máte doma chlapa, co vás má rád a dává vám najevo, jak jste pro něj důležitá, pohladí vás a obejme, tak si ho važte. Není to samozřejmost.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.