V galerii najdete seznam toho, co byste měli stihnout do padesátých narozenin.

Bez lásky

Vím, že nejednám správně, ale neodsuzujte mě, prosím. Stalo se, neplánovala jsem to. Narodil se nám syn a všechno bylo zalité sluncem. Po roce od porodu mě přítel požádal o ruku a vzali jsme se. Od té doby je všechno vzhůru nohama. Manžel mě peskuje, hledá na mě chyby, všechno dělám špatně. Včera jsem mu nachystala svačinu do práce a on mě místo toho sepsul, že jsem neuklidila krájecí prkénko. On sám je král bordelářů. Mám pocit, že mám doma dvě nepořádné děti. I tak bych pro něj udělala první poslední.

K synovi se chová ukázkově, stará se o něj a věnuje mu spoustu času. Ze mě si ale jenom střílí a začal mě ponižovat i při sexu. Celé dny sedí u telefonu a mě si nevšímá. Připadám si jako kus hadru, vytřít a odhodit.

Jedinečný

Před pár měsíci jsem potkala muže svých snů. Je o dvacet let starší, má ženu, dva syny a harmonický vztah. Zamilovali jsme se do sebe. Nikdy mezi námi nic nebylo, je nám spolu jen hezky. Dokážeme si hodiny povídat, máme spoustu společných zájmů, víme o svých přednostech i chybách. Za celou dobu na mě nic nezkoušel a o své ženě mluví jen v dobrém. Nemá zapotřebí pomluvy a stěžování. Ukončili jsme to, vím, že by to časem zašlo dál. Nechci, aby kvůli mně jeho žena trpěla. Život doma je od té doby peklo.

Trápení

Musím na něj pořád myslet, moc mi chybí. Když se náhodou potkáme, máme slzy v očích. Touha být spolu nás ničí. Nikdy jsem k nikomu něco tak silného necítila. Nad vodou mě drží jen syn. Je úžasný a já se mu snažím být tou nejlepší mámou. Jsem ale na dně a všechno ostatní nezvládám. Vím, že už nikdy takového muže nepotkám. Bude mi do konce života chybět.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.