V galerii najdete tipy, jak se přiblížit dokonalosti.

Realita

Jsem mrcha. Všichni okolo si to o mně myslí. Opustila jsem manžela kvůli jinému muži, kterého jsem znala jenom dva měsíce. Nikdo neví, co za tím stálo. Došla mi trpělivost, už jsem nemohla žít jako krysa bez lásky a ponižovaná. Bydleli jsme v domě, na kterém byla ohromná hypotéka. Muž byl přede všemi bezproblémový, ale skutečnost vypadala jinak. Bála jsem se, abychom každý měsíc vydělali dost na splátky. Každá koruna šla na dluhy. Často jsme neměli co jíst a živili jsme se jenom rohlíky s medem.

Naděje

Když se objevil muž, který byl spolehlivý, zábavný a pohledný, neváhala jsem. Bylo to riskantní, ale vyšlo to. Stejně jsem chtěla z manželství vycouvat už dlouho. Muž tím trápil jenom mě, nikomu jinému se o svých problémech nesvěřil. Dokázal propít celé noci, hrál automaty, často sedal za volant opilý, dluhy mu přerůstaly přes hlavu. To nebylo nic pro mě. Chtěla jsem obyčejný a klidný život. Nestojím o bezmoc. Často jsem dopoledne strávila obvoláváním kamarádů a policie, jestli náhodou nemají tušení, kde by muž mohl být.

Risk

Vím, že dvouměsíční známost je příliš krátká, ale nechtěla jsem promarnit život. Měla jsem pocit, že toho muže znám roky. Opustila jsem bývalého a teď mám krásné bydlení, nulové dluhy, krásnou a zdravou holčičku. Plánujeme svatbu. Nemusím snášet nadávky, muž je se mnou po nocích doma a stará se o nás. Občas si ale na prvního muže vzpomenu, byla to moje první láska.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.