V galerii najdete tipy, jak překonat partnerovu nevěru.

Prázdno

S partnerem jsem už několik let a máme spolu dvouletého syna. Další dítě je na cestě. Bohužel náš vztah vyhořel a druhý přírůstek to neslepí. Padla jsem na dno a přežila spoustu nevěr. Miminko jsme sice plánovali, ale přítel se nezměnil. Je to pořád stejné. Podpásovky, intriky a milenky. Nemám sílu zachraňovat vztah. Vůbec nic k němu necítím, o lásce nemluvě.

Druhé těhotenství snáším velice špatně. Je to tím, že jsem ve stresu. Když jsem přišla na další přítelovu nevěru, složila jsem se jako domeček z karet. Věřila jsem, že dodrží slovo. Je to ale chronický sukničkář a nezastaví ho ani to, že nosím jeho dítě.

Plán

Rozhodla jsem se, že nebudu ničit rodinu, ale přítele jsem jako partnera pro život odepsala. Budeme spolu sdílet domácnost a předstírat spokojenost před dětmi, ale ve skutečnosti půjdeme každý vlastní cestou. Nemůžu ho teď opustit, potřebuji si našetřit a získat finanční jistotu. Myslím, že je to dobrý nápad. Už několik měsíců jsme spolu nespali, noci tráví dokonce v jiné místnosti. Omezení fyzického kontaktu mě proto nemrzí. Záchrana vztahu by byla zbytečná snaha. Neříká mi, kam jde a co dělá. Ani já se mu nezpovídám a žijeme jako kamarádi pod jednou střechou. Nic se nezměnilo, ale cítím se svobodnější.

Bohužel pořád váhám, jestli to není moc velký experiment. Neublíží dětem, když neuvidí u rodičů lásku a respekt?

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.