Po svém

Každý člen královské rodiny přistupuje k módě po svém. Královna Alžběta II. se nebojí barev nápadně připomínající zvýrazňovače. Vévodkyně Kate dává přednost britským návrhářům a občas se při svém výběru zatoulá do běžné konfekce. Meghan na cenovku nehledí a upřednostňuje luxus se štítkem udržitelnosti. A princezna Diana se do módní historie zapsala tak hluboce, že její jméno nesou dvě ikonické kabelky.

Černá

Přehlídky u dvora hýří barvami a černé modely se objevují jen mimořádně. Černou ovcí, která pravidlo už několikrát porušila, je vévodkyně Meghan. Často se halí do temných odstínů a poutá na sebe velkou pozornost. Poslední dobou ji nahradila námořnickou modrou a černou barvu nechává na doporučení královny jen pro smuteční obřady a pietní a vzpomínkové akce. Sama královna touto barvou pro běžné nošení opovrhuje a má ji úzce spojenou se smrtí.

Růžová

Přehlídka Trooping the Colour, která se koná každý rok na začátku června, představuje skvělou příležitost, jak vyvést celou rodinku na balkón Buckinghamského paláce. Děti prince Williama a vévodkyně Kate jsou většinou ze zdlouhavých nástupů otrávené a minulý rok Harry svou ženu napomenul za vyrušování. Dámy se ale obléknout do pastelových barev a vypadají jako chutné bonbóny. Vévodkyně Kate má v oblibě sladce růžovou nebo žlutou, Camilla dává přednost světle zelené.

Krémová

Život britské smetánky je přehlídkou parád a slavností. To s sebou však nese spoustu pravidel, etikety a módních doporučení. Krémové odstíny jsou devizou akcí, které jsou spojené se začátky nové životní etapy. Na svatbu nebo křtiny jsou světlé barvy ideální. Vévodkyně Kate umí svůj look dotáhnout k dokonalosti a většinou sladí i boty, drobné psaníčko a nákladný klobouček nebo oblíbenou čelenku.

Zelená

Zelená nemá v šatnících dam z vyšší společnosti jasně daný účel, ale oslavy Dny svatého Patrika si jinou barvu nezaslouží. Pro špetku inspirace nahlédněte do galerie a přesvědčte se, že se zelenou váš šatník ožije a bude zase působit svěžím a mladým dojmem.