Jde to i slušně

Doria Ragland (63) byla ještě nedávno typickou Američankou. Má za sebou osmileté manželství, snažila se svou dceru podporovat v hereckých ambicích a propadla józe a psům. V momentě, kdy se po boku prince Harryho objevila Meghan Markle, svět začal lačnit po informacích, kdo to je, kde se vzala a odkud pochází. Rodiče mladé herečky se museli vyrovnat se zájmem médií. A každý se k této výzvě postavil po svém. Zatímco Thomas Markle krmí bulvár rodinnými zradami a na slávě své dcery se slušně přiživuje, Doria udržela dekorum a získala čestné místo u královské rodiny.

Premiéra

Když na podzim roku 2017 ukončila vévodkyně Meghan hereckou kariéru a přestala být aktivní na sociálních sítích, stala se Doria její věrnou pobočnicí. Poprvé o sobě dala vědět na královské svatbě. Thomas Markle nepřicházel jako doprovod k oltáři v úvahu (nakonec mu to prý nedovolily zdravotní potíže) a do poslední chvíle se uvažovalo právě o Meghanině matce. Aby nedostaly britské tradice na frak, nabídl budoucí nevěstě rámě sám princ Charles. Ve světle zeleném kostýmku a barevně sladěné čapce, z pod které vykukovaly rošťácké copánky, vypadala Doria fantasticky a celou dobu se usmívala. Prohodila pár slov s královnou i s nejvyššími církevními hodnostáři a nic nenasvědčovalo tomu, že by měla dostat ještě více prostoru.

Máma a ti ostatní

Občas se Meghan se svou matkou sešla, navštívily lekci jógy a cestou si koupily kávu. S oznámením těhotenství ale vévodkyně obrátila a bez své matky neudělala ani krok. Zatímco Thomas Markle se po rozvodu v roce 1987 odstěhoval do Mexika, Doria zůstala v Kalifornii, kde se živila jako instruktorka jógy a sociální pracovnice. Krátce po svatbě Harryho a Meghan pověsila práci na hřebík a na podzim, kdy královská rodina s velkou slávou potvrdila těhotenství vévodkyně, se přestěhovala do Londýna. Se svou dcerou prožívala měsíce radostného očekávání i první týdny po porodu, které byly pro Meghan velmi emotivní. Zatímco vévodkyně Kate zvládá karambol kolem porodu jen s královským personálem, její švagrová si vyžádala chůvy, duly i své nejbližší. Doria dokonce bydlela s královským párem ve Frogmore Cottage. Nevynechala jedinou akci, objevila se na představení vnuka Archieho veřejnosti i křtinách, ale zarytě mlčí a straní se médiím. Nechce udělat stejnou chybu jako její bývalý manžel.

Šedá eminence vévodkyně Meghan už je zpátky v Kalifornii a svou dceru podporuje alespoň na dálku. Věnuje se psům, józe a běhu.