Byly nějaké větší

Mezi nimi byly už pár dnů také velké tablety, které šly špatně polykat. Byly o hodně větší, než jaké jsem užívala dříve. Sestřička mne ale ubezpečila, že jsou to ty samé, jen je nyní z nemocniční lékárny „vyfasovali“ v jiné velikosti.

Sestřičko, přineste mi příbalový letáček

Protože jsem ale zvědavá ženská, po několika dnech jsem poprosila sestřičku o letáčky z balení všech léků, které jsem měla předepsané, abych se dozvěděla o jejich nežádoucích účincích. A tak jsem se dala do čtení. Co také jiného dělat v nemocnici z dlouhé chvíle? A najednou mi došlo, kde nastala chyba! Tablety, které jsem měla k polykání, byly tzv. tablety vaginální, tedy vkládací!

Šla jsem tedy okamžitě za sestrou a na omyl ji upozornila. Ta jen pokrčila rameny a podotkla, že se snad nic tak hrozného nestalo a dál si mě nevšímala. Při vizitě jsem se o tom tedy zmínila ošetřující lékařce. A i když se později přišla za chybu omluvit paní doktorka i primářka, od sester, které léky několik dnů chystaly, ničeho si nevšimly (i když jsou vystudované) a všechno zavinily, jsem se omluvy nedočkala. Ale co, hlavně že jsem to přežila bez další větší újmy na zdraví.

Anna K., Ostrava

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.