V galerii najdete seznam změn, které vás po porodu neminou.

Málo času

První rok s dcerou byl pro mě hodně náročný. Nic jsem nestíhala. Mámu mám daleko a manžel byl pořád v práci. Abych to zkrátila .. . Všechno se točilo kolem dítěte, neměla jsem čas uvařit ani poklidit. Obdivuji maminky, které si to umí uspořádat. Obědy jsem řešila přes internet. Vybrala jsem si, objednala, zaplatila a pak jsem jen seběhla dolů ke dveřím. Dělala jsem to tak asi měsíc a začal ke mně jezdit jen jeden kurýr. Byl to sympaťák. Od pohledu mi ale připadal o dost mladší než já. Jezdil v čas, kdy dcera spala, a tak jsem ji nechala v postýlce a vyšla jsem před dům.

Nedorozumění

Jednou jsem si zase objednala svoje oblíbené jídlo a těšila se na příjezd kurýra. Dcera se ale vzbudila dřív a musela jsem jí vzít s sebou. Popadla jsem ji a šla ven. Otevřela jsem a poslíček na mě zíral a tvářil se zaskočený. S úsměvem jsem si od něj vzala papírovou tašku s jídlem a zavřela jsem dveře. Říkala jsem si, že asi neměl svůj den. Došlo mi to až později. V tašce byl napsaný vzkaz s jeho telefonním číslem.

Moula. Netušil, že mám dítě. Mám pokušení mu zavolat. Zajímalo by mě, jak se postaví k tomu, že zve na rande maminku s děckem. Škodolibě si představuji, jak by se z toho snažil vykroutit.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.