V galerii najdete tipy, jak být tchyní na jedničku.

Děti na obtíž

S tchyní jsme měli před svatbou úplně perfektní vztahy. Byla skvělá a od začátku jsme si seděly. Pomáhaly jsme si, chodily jsme na kafe i na nákupy. Od chvíle, co jsme se s mužem zasnoubili, se změnila. Nelíbilo se jí to. Říkala nám, že je svatba zbytečná a hloupá. Krátce před obřadem nám oznámila, že nepřijde. Mysleli jsme si, že je to jenom legrace a póza, ale bohužela nebyla. Manžel šel k oltáři sám. Dorazil jen tchán. Ten je úžasný.

Tchyně se s mými rodiči viděla jen jednou. Potkali se náhodně v obchodním centru. Je to už pět let. Tchán chodí s mým otcem občas na pivo, tchyně se o nás nezajímá. S narozením dětí se všechno ještě zhoršilo. Synovi jsou tři a dceři už pět let. Za celé jejich dětství je ani jednou neviděla, nechodí na návštěvy, nemluví s nimi. Vždycky mi říkala, že děti nenávidí. S mužem jsme to brali na lehkou váhu, ale obavy se naplnily. Přijde vám to normální? Dárky k narozeninám posílá po manželovi. Nejezdíme k nim, protože si to ona nepřeje. Občas si zavoláme, ale na vnoučata se nikdy nezeptá. Kdysi jsme spolu chtěly jít na kávu, ale zdůraznila, že nestojí o děti. Potřebovala si jen povídat. Bez dětí jsem jít nechtěla, a tak jsme to odpískaly. Mám pocit, že už nás nemá ráda.

Nedotknutelná

Muž moje připomínky odmítá. S matkou nemá dobré vztahy, sám se s ní baví jen několikrát do měsíce, na návštěvě nebo během hovoru. Bohužel se proti ní nesmí říct ani slovo. Už jednou na mě křičel, že si nemám brát jeho mámu do pusy. On se ale kontaktu s ní vyhýbá a od svatby o ní neřekl nic dobrého. Nevím, co dělat. Jsem nešťastná, mám ji ráda. Ale svého muž taky. Co mám říkat dětem? Že mají jen jednu babičku?

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.