V galerii najdete tipy, jak si vyšetřit čas pro sebe.

Chyba

Svoje děti miluji z celého srdce. Někdy ale lituji, že jsem se vdala a založila rodinu. Možná je to tím, že nemám nikoho, kdo by je na chvilku pohlídal. Jsem s dětmi už tři roky zavřená doma Následují mě na každém kroku. Manžel jezdí kamionem a doma je jen málokdy. Když není na cestách, polehává a odpočívá. Přiznávám, že to nejsou šťastné chvilky. To ať je radši v práci a vydělává. Nemáme šťastné manželství. Začalo se hroutit po narození druhé dcerky. Ke všemu bydlíme v zapadlém městě, kde nic není.

Všechno špatně

Zbláznila jsem se a ve svých třiatřiceti letech sáhla po alkoholu. Samozřejmě to nepřeháním. Dám si maximálně dvě skleničky denně a to jen večer. Není to dobré. Celý život jsem nepila. Moje matka je alkoholička a já k tomu měla velký odpor. K pití mě dohnal manžel. Neslyší, co mu povídám. Už rok se hádáme a prosím a pláču, že už nemůžu dál. Potřebuji si odpočinout a aspoň jednou dělat něco sama pro sebe. V klidu. Nikdo si neumí představit, co prožívám. Mám je na krku už tři roky, jsou hyperaktivní a já to přestávám zvládat.

Manžel na mě pořád křičí. Jednou se nestarám o děti. Stačí, aby měly modřinu na holeni nebo čokoládu kolem pusy. Jindy žijeme jako prasata, protože po obědě hned neběžím umýt nádobí. On si užívá každé sousto a já hltám a do toho krmím dvě děti. Nikdy v noci nevstal, aby dcery zkontroloval nebo je utišil. Nenechá mě ráno spát, když jsem unavená. Chtěla jsem se dát rozvést. On si ale myslí, že všechny moje stížnosti jsou nesmysly. Nechce o konci manželství ani slyšet. Ve finále hrajeme hru oba. Nechci doma před dětmi dělat scény a nemám na věčné dohady sílu. Je to začarovaný kruh.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.