V galerii najdete tipy, jak si najít novou práci.

Plán

Jsem muž v letech. Chtěl bych říct všem mužům, kteří s rodinou otálejí, aby si to dobře rozmysleli. Choval jsem se stejně, oddaloval jsem svatbu a založení rodiny a přišel jsem o dvě životní partnerky a nespočet dalších. Kariéra, peníze, svoboda. To bylo moje motto. Dopadlo to tak, že mám jen velký dům s bazénem, tři auta a peněz, že je do konce života neutratím. Na druhé straně jsou moji rodiče, kteří se nikdy nedožijí vnoučat. Večery trávím sám a zírám do prázdna. Nikdo se mnou. Dosáhl jsem na vrchol, ale na prahu šedesátky si uvědomuji, jak pošetilé priority jsem měl.

Promarněný život

Nechce se mi vyrážet do společnosti. Moji vrstevníci už mají jiné starosti a s mladšími lidmi se necítím dobře. Mají o hodně jiný životní styl než já. Ženy, které by chtěly děti, jsou zlatokopky, co se jen schovávají za rodinu. Ve skutečnosti jim jde o majetek. Pro ten zbytek jsem už jen starý dědek. Měl jsem pár schůzek přes seznamku, byly to ženy nad čtyřicet let. Většinou jsou rozvedené, mají jedno nebo dvě děti a už na první schůzce cítím, že jim jde hlavně o jistoty a zázemí. Nechci být prostředek, jak si dát život do pořádku. Vím, že skončím sám. Mějte rodinu brzy, v pokročilém věku už to za nic nestojí. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.