V galerii najdete tipy, jak být tchyní na jedničku.

Pomoc a vděk

Až teď v těhotenství jsem poznala, že moje tchyně je opravdu zlá a jde přes mrtvoly. Svatá pravda, že vznikla ze slov „tchoř a svině“.

S manželem jsme před lety řešili svízelnou situaci s bydlením. Pomohla nám právě jeho matka. Ona se svým manželem žije v malém bytě, který dřív vlastnil můj manžel. A nám nechala svůj původní byt, který je o místnost větší a zrekonstruovaný. Tenkrát jsme jí byli hodně vděční. Nečekala jsem, že si za to bude něco nárokovat.

Řešení

Jen se dozvěděla o mém těhotenství, vyvádí. Na vnouče se moc těší a já jsem za to samozřejmě ráda, ale rozhodla se, že se přestěhuje k nám a bude přespávat s dítětem v jedné místnosti. Chce se o něj starat, hlídat ho, opečovávat, číst mu pohádky. Cítím se méněcenná, jsem dobrá jenom na kojení. Samozřejmě se ohání tím, že mi chce v těžkých chvílích pomáhat, ale já o nevyžádanou pomoc nestojím. Kéž by šly byty prohodit zpátky. Byli bychom tam sice jako sardinky, ale radši na malém prostoru a v klidu.

Útěk

Okamžitě jsme zažádali o hypotéku a snažíme se vyřešit bydlení co nejrychleji, ale nemáme jistotu, že nám banka úvěr schválí. Jsem těhotná a to vidí někteří poradci nejistě. Nemůžeme prodat ani byt, ve kterém teď bydlíme. Nemá takovou hodnotu, abychom za něj pořídili nové bydlení. Jsme v začarovaném kruhu a bez hypotéky se nepohneme z místa.
Bojím se, jak to celé dopadne. Vím jedno, všechny varianty budou bez tchyně. Za ten nátlak vnouče neuvidí. Může se stavět na hlavu.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.