V galerii najdete tipy, jak si vyšetřit chvilku času pro sebe.

Nenapravitelný

Jsem úplně bezradná. Máme malého syna, ještě nechodí ani do školky. S jeho otcem nejsme v jedné domácnosti. Po jeho narození se nechoval hezky a bylo to dost ošklivé období. Rozvedli jsme se a já doufala ve střídavou péči. Po tom, co úřednice viděly chování otce a jeho styl života, navrhly paní z OSPODu zákaz styku syna s otcem. To jsem nechtěla a přistoupila sjem na asistované styky. Ty probíhaly v centru pod dohledem psychologa. Bohužel se tam bývalý manžel choval jako blbec a několikrát ani nepřišel. Bylo rozhodnuto, že není schopen být rodičem. U soudu jsme se dohodli, že si syna bude brát babička. Ta za něj bude během návštěvy zodpovědná a otec se tam může ukázat.

Bez šance

Přišlo mi to vůči němu fér. Je to otec. Syn bohužel přes víkendy, které trávil s babičkou a otcem, začal mít problémy. V noci se počůrával. Doma bylo všechno v pořádku, a tak jsem si říkala, že je to pro něj psychicky náročné a časem se to srovná. Věřila jsem, že s naší podporou to zvládne. Poslední dvě návštěvy ale nebyly v pohodě. Poprvé se před ním otec pohádal s babičkou a ta ho musela vyhodit z bytu. Nevím, co se tam stalo, ale bez důvodu by to neudělala. Je to hodná paní. Při poslední návštěvě se bývalý muž rozhodl, že syna odvede pryč a začal se o malého s babičkou přetahovat. Skončilo to další hádkou. Babička mi tvrdí, že pokud tam otec není, je dítě bezproblémové. Nevím, co mám dělat. Už to musím začít řešit. Jediná možnost, která mě napadá, je zabránit styku otce se synem. Ale je to hodně zásadní krok. Mám strach, abych synovi neublížila ještě víc, když nebude znát svého otce. Na druhou stranu ho chci chránit.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.