"V Rusku se to má tak, že mužům věří všichni a ženám nikdo," píše na svém Facebooku modelka. Ačkoli vypustila do světa velmi pádné důkazy, fotky, lékařskou zprávu i celý příběh o tom, co se jí stalo, stojí proti ní celá horda mužů, kteří podporují verzi jejího bývalého přítele, totiž, že Kira spadla...

"Stalo se to na konci června. Přišla jsem domů z focení a ještě jsem si připravovala nějaké věci. Za dva dny jsem měla letět do Číny fotit novou kolekci... Přítel přišel domů, asi si někde dal pár panáků a najednou mě začal sprostě urážet. Hodil po mě židli a pak mě začal mlátit. Nadával mi, že jsem děvka... pak mi strhnul kalhotky a chtěl mě znásilnit. Bránila jsem se, co to šlo, tak toho nechal. Nakonec mi do pusy začal strkat bankovky a nutil mě je kousat. U toho pořád opakoval, že jsem děvka a ne modelka..."

Přítel Kiru bil tak surově, až vzbudil pozornost sousedů, kteří na ně klepali s otázkou, co se děje. V té chvíli už Kira téměř ztrácela vědomí. Zavolali proto sanitku a Kira byla odvezena do nemocnice. Její přítel tam jel s ní a všem tvrdil, že Kira upadla. Ona mlčela, bála se, aby nepřišlo další kolo. Po propuštění z nemocnice byla ve vztahu s násilníkem ještě dva měsíce, než se pár rozešel. Poté teprve začala Kira sbírat odvahu vyjít se svým příběhem na světlo.

Jen pár hodin po zveřejnění Kiřina příběhu se vzedmula vlna solidarity. Mnoho žen Kiru podporuje, ale zároveň mnoho mužů stojí skálopevně za jejím násilnickým ex-přítelem. Jeden z mužů dokonce neváhal nahrát pro Kiru vzkaz ve znění: "Nějaká čubka si spadne ze schodů a bude tu falešeně obviňovat chlapa, že jí zmlátil? Ta by zasloužila." Kiřiny fotky však hovoří dost jasně. po páru ze schodů by měla modřiny zřejmě úplně někde jinde než po celém obličeji.

O to horší je, že i s modřinami Kira fotila a jediná starost všech fotografů byla, aby modřiny zakryl make-up. Jediný fotograf, nebo markérka se nezeptali, co se Kiře stalo... Problematika domácího násilí je v Rusku velice velká a Kira by s ní ráda něco udělala. Věnuje nyní hodně času osvětě a pevně doufá, že oběti domácího násilí najdou zastání i u soudu.

Podle výzkumů zažije nějakou formu násilí (fyzické, sexuální, psychické) každá třetí dospělá žena v EU. Jen velmi malé procento z nich však prolomí hradbu mlčení a obrátí se s prosbou o pomoc na někoho jiného.