Jiná

Rebecca Woody by mohla s klidem chodit v zástěře a na čtyřech zbavovat zahrádku plevele. Seniorský věk by takovému životnímu stylu odpovídal lépe než zvedání činek v posilovně a porovnávání svalů v šatně. Ona si ale už jako mladá dívka našla svou cestu a neuhne z ní jen proto, že stárne a tělo začíná bolet kvůli artritidě. Možná právě díky pravidelnému pohybu je dodnes v tak parádní fyzické kondici.

Stále ve formě

Rodačka z Missouri se už před téměř padesáti lety zamilovala do bodybuildingu a obětovala mu všechno. Když získala svou první medaili, nemohla být šťastnější. Věděla, že kápla na to, co ji v životě skutečně naplňuje a dodnes se svého koníčku nedokázala vzdát. Ocenění se kupila a svaly přibývaly. Dodnes je pověstná svými "andělskými křídly", která se jí rýsují na lopatkách. Stejný obdiv si zaslouží i skvěle tvarované nohy.

Varování

Díky kombinaci nezdolné vůle a podpůrných doplňků, které jí pomáhají udržet se ve formě, se vysmívá stoupajícímu počtu svíček na narozeninovém dortu a ani se sedmi křížky na krku nemá v úmyslu snížit tempo a vzdát se svého snu. Jako by se posilování a pózování před přísnou porotou nedokázala za celý svůj život dostatečně nabažit. Ani varování lékařů, kteří jí už v roce 1982 diagnostikovali silnou artitidu způsobující bolest kloubů a otoky končetin, ji nezastavilo. Naopak. Zarytě tvrdí, že právě díky pohybu dokázala projevy nemoci zmírnit a dokonce "okořenit" svůj vztah s o čtrnáct let mladším manželem.

Vlastní cestou

Její otec, známý osobní trenér, se snažil svou dceru ochránit, ale marně. Do svých třicátých narozenin porodila tři děti. Ve chvíli, kdy s rozšiřováním rodiny přestala, upnula se jenom na vzpírání.

Od devadesátých let vyhrála neuvěřitelných 39 turnajů a z toho sedm na národní úrovni. Dodnes patří k legendám tohoto sportu a je vzorem pro ty, kteří o sobě i třeba jen na zlomek vteřiny pochybují. Hranice jsou přežitek!