Těžká doba

Jaroslav Dušek patří díky svým názorům mezi alternativce, vládní nařízení se ho ale týkají stejně jako všech ostatních. On se k pandemii staví po svém a dívá se na ni z jiného úhlu.

Čas v karanténě tráví s rodinou na chalupě a pozoruje, co se kolem něj děje. Nemoci se nebojí a zastává názor, že napadá jen "mrtvá" a oslabená těla. Zdraví pravidelně posiluje plaváním ve studené vodě a dechovým cvičením podle Wima Hofa (61).

Není zastáncem roušek, na druhou stranu nechce zbytečně pobuřovat a mařit snahy dostat vir pod kontrolu. Nemyslí si, že by mohl někoho nakazit, ale nemá v úmyslu vzbuzovat v lidech neklid.

Stejně jako většina herců je Dušek bez práce a nemá příjmy. Jeho životní styl naštěstí není nákladný a herec si vystačí s málem. Přiznal, že má rezervy v řádu statisíců.

Zajímavosti

V roce 1991 se prošel po žhavých uhlících a napadlo ho, jestli má tělo schopnost uzdravit se samo. Má. Částečně za to může zdravý životní styl a návrat k přírodě, zbytek má na starosti duševní pohoda. Trvá to už 29 let a jen občas trpí rýmou. Tu považuje za oslabení organismu a léčí ji krátkým půstem. Chodí jen na pravidelné prohlídky k zubaři. Jednou udělal výjimku kvůli natáčení, kde byl nutný zdravotní průkaz. Během vyšetření si ověřil, že je zdravý.

Herec je velkým fanouškem půstů. Drží je pravidelně, aby pročistil tělo a našel duševní rovnováhu. Nesvazuje se pravidly a drží je různě dlouho. Jakmile dostane hlad, nají se. Jeden z posledních trval třicet dnů.

Svým vlažným přístupem k lékařům a medicíně je znám už desítky let. "Když mi chce doktor předepsat léky, odpovím, že si vyjednám jiného. Znám lékaře, kteří vědí, že lék je krajní varianta." Často musí čelit nepochopení, to dosáhlo vrcholu v roce 2008, kdy herec získal výsměšné ocenění bludným kamenem od Svazu skeptiků.