Devětadvacetiletá Kanaďanka je známá zejména svými neuctivými až drzými vlogy a neobvyklým smyslem pro vnímání módy. Mezi její přátelé patří takové hvězdy YouTube, jako Shane Dawson či Trisha Paytas. Popularitu si získala virálním videem, ve kterém ukazuje, jak vypadala, když byla ještě „normální“, které má 4,9 milionu zhlédnutí. Dlouhá léta bojovala s tím, jak vypadá, dokonce nebyla daleko od sebevraždy. Dlouho na svém sebepřijetí pracovala. Možná je právě internetová tvorba lékem na její duševní problémy.

Z jakých důvodů se vyplatí Emilii Fart sledovat? Určitě pro její nevšední videa, ve kterých se zrcadlí její osobitý smysl pro humor, který nemusí být pro mnoho lidí pochopitelný. Její přátelství se slavnou americkou mediální hvězdou Trishou Paytas může být pro mnohé také velmi inspirativní, zejména jejich společná tvorba.

Je evidentní, že Emilia trpí nějakou formou psychické poruchy. Své aktuální duševní rozpoložení se nebojí ukázat online celému světu. Zveřejnila mnoho velmi emotivních videí, ve kterých odhaluje svou psychickou stránku až na „dřeň“. Otevřeně hovoří o svých duševních problémech, čímž zmírňuje stigmaty opředené psychické nemoci. Emilia patří bezesporu mezi jedny z nejodvážnějších tvůrců s talentem udělat si ze sebe terč posměchu.

A navíc diváky přitahuje záhada jejího věčně zahaleného krku. Ten neodhaluje absolutně nikdy a je jedno, zda se ve videu koupe, nebo si zkouší nové oblečení. Tvrdí ale, že jednou všem ukáže, proč má krk neustále zakrytý, což ale v jejím případě není nic na co by se dalo spolehnout, Emilia si jede svou cestou a nekouká napravo nalevo.