Lisa na svůj vzhled s přibývajícím věkem rozhodně nerezignovala. Vždy o sebe ráda pečovala, proto se rozhodla své tipy a triky sdílet také na sociálních platformách jako je Youtube či Instagram. Lisa patří mezi velmi úspěšné youtuberky, její kanál „Beauty101byLisa“ odebírá přes 140 000 odběratelů. Její první video zaměřené na konturování obličeje zveřejnila v říjnu 2013. Videa mají velký úspěch, o čemž svědčí počet zhlédnutí. Nedávné video s tipy na makeup pro mladistvější vzhled vidělo přes 590 000 lidí. Lisa si rozhodně na dokonalost nehraje, nepřekrývá obličej vrstvami líčidel, nevypadá nepřirozeně. Umí podtrhnout přirozenou krásu, zvýraznit své přednosti. A ve stejném duchu radí také ve svých příspěvcích ženám.

Lisa netočí jen videa o makeup tutoriálech, poodhaluje i roušku svého soukromí. Byla jednou z mála, která o svém rozvodu veřejně na sociálních sítích promluvila. Emotivní video s detaily rozvodu má přes 1,7 milionů zhlédnutí. Lisa má z předchozího vztahu tři děti. Nyní je dokonce babičkou tří vnoučat, ale do vzhledu typické babičky má na míle daleko. Užívá si života, jak jen může, věnuje se sama sobě, dodržuje životosprávu, přiměřeně cvičí, má také nového přítele se kterým vypadá velmi šťastně. Vše je o přístupu k sobě samé, mít se ráda je prvotním předpokladem. A tím druhým zmiňovaná péče, která je po padesátce mnohem přísnější a neodpustí žádné prohřešky, které naše pleť toleruje ve dvaceti.

Kromě pravidelného pohybu, vhodně zvoleného sportu, životosprávy a veselé mysli je důležitá péče o pleť. A jak tedy o pleť (nejen) ve zralém věku pečovat?

Důkladné odlíčení a hydratace

Základem je čistá pleť, tedy odlíčení a čistění. V prvním kroku použijte odličovač na olejové bázi (například jojobový olej, který je pleti svým složením nejpřirozenější), potom vyčistěte hydratačním mlékem, vydatně vše opláchněte vodou. Pleť osušte jemně ručníkem, který pravidelně vyměňujte. Na důkladně očistěnou pleť naneste hydratační tonery, a to v několika vrstvách. Vrstvěte tak dlouho, dokud se pleť „nenacucá“. Jen dokonale hydratovaná pleť nestárne. Trh nabízí nepřeberné množství tonerů, téměř všechny obsahují kyselinu hyaluronovou a výtažky z různých rostlin a kořenů stromů, které jsou přírodním zdrojem hydratace.

Pleťová séra a krémy

Tonizací pleti péče nekončí, ale teprve začíná. Další produkty nanášejte dle jejich konzistence od tekutějších po hutnější. Začněte se séry, střídejte hydratační séra, kyselinu hyaluronovou, retinoly, peptidy a antioxidanty. Poté naneste krém, který účinky sér znásobí a pleť „uzamkne“. Výborné jsou krémy s anti-aging účinky, které bojují nejen proti vráskám, ale také zpevní kontury pleti. Pokud je pleť stále suchá, tak v závěrečném kroku jemně „vtlačte“ do pleti několik kapek hydratačního oleje, můžete klidně použít i zmiňovaný jojobový olej. Takto ošetřená pleť je teprve připravena na makeup.

Doplňková péče, pleťové masky

Důležitá je i doplňková péče ve formě pleťových masek. Masky střídejte, hydratační, výživné, zpevňující, projasňující. Masku nanášejte na důkladně očistěnou pleť, do které vklepete hydratační toner. Tak bude pleť lépe absorbovat účinné látky z masky.

To nejdůležitější na závěr

Pozor na pigmentové skvrny! Starší pleť je na tvorbu pigmentací velmi náchylná. Myslete na každodenní používání přípravků s vysokým SPF, který je důležitý nejen ve slunných dnech, ale také na podzim či časně zjara, kdy ještě není Slunce tak intenzívní, ale už první paprsky mohou vyrobit nemilé skvrny. Pleť s tmavými fleky výrazně přidá na věku.