Cindy s Georgem věděli, že jejich dítě nebude vypadat tak, jako ostatní zdravé děti. Věděli, že bude mít jejich syn krátké končetiny a zakřivenou páteř. Věděli také to, že je toto postižení nevratné a nikdy v dospělosti nedosáhne větší tělesné výšky. I přes nepřízeň osudu a verdikt lékařů, že malý Brady nebude po porodu schopen života, se prognóza lékařů nenaplnila. Brady sice nebyl schopen po narození bez přístrojů dýchat, ale žil. Bojoval a jeho rodiče s ním.

Lékaři Bradymu s konečnou platností diagnostikovali diastrofický dwarfismus, což je dědičná porucha enchondrální osifikace, tedy porucha přeměny uvnitř chrupavky na kost. Člověk s tímto postižením se vyznačuje trpasličím vzrůstem s krátkými končetinami, trupem a výškou v dospělosti 80–140 cm. Dochází k deformaci končetin a páteře, postižení ušních boltců a průdušnice. Dalším znakem je tzv. „cherubínský“ obličej – plnost kolem úst, krátký nosní můstek, široké nozdry a střední část nosu, rozštěp patra, zmenšená dolní čelist, obtížné dýchání, chrapot. Intelekt je u tohoto postižení zcela normální.

Brady se svým postižením od narození statečně bojoval. Po odpojení z dýchacího přístroje se musel naučit přijímat potravu, což bylo přes rozštěp para obtížné. Prošel si řadou operací. I když je korekce deformit obtížná, díky pokrokům moderní medicíny lze částečně Bradymu od jeho trápení ulevit.

Rodiče malého Bradyho stále čelí nepříjemným dotazům okolí, proč přivedli dítě s takovým fyzickým postižením na svět. Brady však kromě odlišného vzhledu žádnou jinou poruchou netrpí. Je velmi chytré a bystré dítě. Svým intelektem předčí své vrstevníky. Brady je skoro nezávislý na pomoci druhých a jeho rodiče věří, že bude jednou žít normální život a vystuduje univerzitu, o které už mluví teď.