Jinak to ani dopadnout nemohlo. David Anthony Faustino se narodil 3. března 1974 přímo v srdci filmového průmyslu v Los Angeles. Jeho otec Roger opracoval jako televizní kostymér a syna už ve třech měsících „zapůjčil" do jednoho pořadu. Navíc měl ještě staršího nevlastního bratra Jeffa, který v době jeho narození už patřil mezi zkušené dětské herce. V rodině se proto v dalších letech nevznášela obvyklá otázka „Co bylo ve škole?" nýbrž „Co bylo ve studiu?"

Pikantní aféra

První skutečný debut zažil mladík s italskými kořeny v šesti letech, kdy si zahrál v dramatu Act of Love po boku Mickeyho Rourkea a Rona Howarda, pozdějšího režiséra hitů jako Apollo 13 nebo Šifra mistra Leonarda. Opravdový nával slávy ho čekal až v roce 1987, kdy získal roli Buda, syna Ala Bundy v seriálu Ženatý se závazky. Komediální série se stala fenoménem a vysílala se deset let.

S dětskými herci je obvykle potíž, že rychle vyrostou, ale David měl štěstí. Od 13 let, když začal seriál natáčet, se jeho tělesná výška změnila jen minimálně a zastavila se na 160 centimetrech. I díky tomu v seriálu vydržel až do konce.

Bodoval také na milostném poli, kde naopak potvrdil pravidlo, že na velikosti nezáleží. U opačného pohlaví byl velmi oblíbený, přestože většina jeho přítelkyň byla vyšší o hlavu. Zdaleka největší pozornost ale vyvolala zpráva, že má pletky s Katey Sagal, která byla o 20 let starší a v seriálu hrála jeho matku. David ale pikantní aféru nikdy nepotvrdil.

Rozvod a drogy

V 90. letech se snažil o dráhu rappera, ale jeho úspěchy byly nicotné. Krachem skončily také pokusy o režii. „Po skončení seriálu jsem vlastně dělal jen dvě věci: bojoval s uhry a snažil se vyrůst," řekl David. Nebyla to ale úplně pravda. Herectví se věnuje dodnes, i když na další hvězdný moment zatím marně čeká. Kromě toho moderuje v rádiu, dabuje, otevřel vlastní klub a restauraci a v roce 2004 se po pětileté známosti oženil s Andreou Elmer. Za tři roky ale následoval rozvod, z čehož se těžce vzpamatovával. Policie u něj dokonce našla lehké drogy a vězení se vyhnul jen díky tomu, že souhlasil s odvykací léčbou.

Dnes žije s herečkou Lindsay Bronson a mají spolu tříletou holčičku Avu Marii.