Na svět přišla v židovské a velmi umělecky založené rodině. Její babička provozovala taneční centrum, otec byl spoluzakladatelem, zpěvákem a skladatelem skupiny Zonkaraz.

Maminka byla učitelkou tance trénující mnoho budoucích tanečních hvězd. A jejich dcera je na své první úspěchy nenechala dlouho čekat. Když ji producentka jedné talentové soutěže zaslechla, jak si zpívá v hotelové recepci, okamžitě ji nominovala – a Alisan se v pěti letech stala její nejmladší vítězkou.

Od té doby hrála v několika filmech, přičemž největší úspěch jí přinesla Kudrnatá holka. Dál hrála v divadlech, zpívala, koncertovala, vydala sólové album. Jenže podobně jako jiným dětským hvězdám, ani jí se nevyhnuly trable s nezvládnutou slávou a závislostmi všeho druhu. Bylo jí šestadvacet, když si konečně mohla říci, že to nejhorší má za sebou. Že ke svému životu nepotřebuje ani alkohol, ani jiné berličky. Dokonce ani showbyznys. Zamilovala se, vdala se, porodila dvě děti.

„Byla jsem docela smířená s tím, že jsem coby třicátnice v uměleckém důchodu. Že si budu zpívat hlavně pro sebe a sem tam, když budu mít náladu, udělám nějaký koncert,“ vzpomínala po čase.

„Jasně, že člověka napadají různé věci. Že kdybych zůstala u filmu a věnovala se poctivě kariéře, mohla jsem dnes mít třeba Oscara. Anebo taky ne. Kdo ví…?“ Umělec v ní ji však dlouho na pochybách nenechal. Loni se rozhodla vystoupat opět na výsluní a přihlásila se do známé talentové show The Voice. Mnozí na ni zapomněli, začínala vlastně úplně od začátku. Když spustila písničku před čtyřmi slavnými porotci otočenými k ní zády, chvěl se jí hlas trémou. Jenže všichni ti čtyři slavní umělci včetně Christiny Aguilery či Pharrella Williamse jako na povel otočili své židle a jásali nadšením.

„Věděla jsem, že když změním svůj život a začnu znova a lépe, vrátí se mi to v dobrém,“ prohlásila Alisan bezprostředně po vítězství v soutěži. „Tohle štěstí je vydřené. A proto si ho už nenechám vzít.“

TAK ŠEL ČAS

1981 - Narodila se 20. června.

1986 - Vítězí ve své první talentové soutěži.

1991 - Ač prý nikdy nebyly od přírody kudrnatá, bravurně ztvárňuje kudrnatou holku ve filmu Curly Sue.

2007 - Definitivní konec závislosti na drogách a alkoholu.

2012 - Sňatek s Brianem Autenriethem, taktéž „dětskou hvězdou“.

2016 - Vítězství v americké soutěži The Voice.