Jednoduchost

Vévodkyně Meghan po své matce Dorii Ragland (63) podědila výrazné rysy, podmanivý pohled a pevné vlasy, které si nechává odborně rovnat. Nikdy nemusela výrazně změnit barvu nebo střih ani kvůli roli a dnes jsou její vlasy zdrojem obdivu. To vévodkyně Kate (38) se změn nebojí a čas od času nechá kadeřníka, aby výrazně zkrátil délku, vytvořil sestřih s ofinkou nebo vlasy zesvětlil. Vždy se ale vrátí k osvědčené klasice.

Není pochyb o tom, že vlasy jsou korunou krásy. Vévodkyně Meghan je toho důkazem.

Před kamerou

Jako dítě nosila vlasy s délkou po ramena, vlnité a jemně zacuchané. Měla v oblibě dva roztomilé culíky i legendární „vodotrysk“. V seriálu nemusela vlasy skrývat pod parukou a téměř celý život se objevuje jako černovlasá dlouhovláska. Několikrát nechala vlasy zesvětlit a objevila se v oříškově hnědém přelivu, ale k jejímu typu se taková barva moc nehodí. Pokusy o výraznou změnu by nemusely skončit dobře.

U dvora

Po svatbě s princem Harrym se musela vévodkyně vzdát sociálních sítí, minisukní a výstřihů, její vlasy ale velkou proměnou neprošly. Na společenských akcích je povinností elegantní klobouček, a tak lokny většinou částečně skryla nebo smotala do elegantního drdolu. Všechnu pozornost si pro sebe kradly nápadité fascinátory.

Po porodu syna Archieho ještě několik měsíců bojovala s poporodními kilogramy a volba účesu byla nešťastná. Vlasy pečlivě rozdělené na poloviny, perfektně uhlazené a stažené do pevného uzlu akorát upozornily na buclaté tváře a zmařily pokusy o stylový look. První akce po porodu i schůzka s arcibiskupem a držitelem Nobelovy ceny za mír Desmondem Tutuem tak budily rozpaky.

Jedním z nejoblíbenějších účesů vévodkyně je rovná pěšinka, ledabylý drdol na temeni hlavy a dva lehce natočené prameny kopírující obličej. Tak se objevovala na Wimbledonu i během státních návštěv v Pacifiku, kde se při setkání s místními obyvateli snažila působit uvolněně. Nejčastěji ale nosí vlasy, které jsou díky své barvě hodně výrazné, rozpuštěné a s volnými loknami. Při jejím pracovním nasazení je základem poctivá foukaná, která dodá vlasům objem od kořínků. Stejně je na tom i vévodkyně Kate (38), Anna Wintour (70) nebo Jana Švandová (72).

Trable s princem

Zatímco Meghan se svými vlasy chlubí, princ Harry (35) řeší opačný problém. Stejně jako jeho otec princ Charles (71) a starší bratr princ William (37) má vlasů málo a nebezpečně mu jich ubývá. Stojí za tím genetika, se kterou si zrzavý rebel jen těžko poradí. Nepomáhá ani zdravá strava, s Meghan totiž dbají na příjem organických potravin. Na jeho kštici to bohužel nemá žádný vliv. Snad ho bude bývalá herečka milovat i bez vlasů.

V bohaté galerii se můžete inspirovat účesy i nadýchanou foukanou.