Obrat

Těhotenství mladé ženy probíhalo ze začátku bez problémů, ale s každou další kontrolou přibývaly jí i lékařům vrásky na čele. Malý Sebastian vykazoval den ode dne více fyzických anomálií. Měsíc před porodem už bylo jasné, že v sobě budou muset rodiče najít hodně sebezapření a lásky, aby se o postižené dítě dokázali postarat. I když se snažili maximálně psychicky připravit a svého synka milují celým svým srdcem, to, co je čekalo, by jim bez pomoci zvenčí zlomilo vaz.

Malý bojovník

Od prvního dne bojuje Sebastian s hromadou obtíží, postupně mu vypovídají službu orgány a má velké motorické problémy. Nevidí, neslyší, bez přístrojů nemůže jíst ani dýchat. Má chatrné srdce i plíce. Přes všechny komplikace se ho rodiče nevzdali a perou se za každý den, který mohou prožít společně. Snaží se mu ukázat svět v co nejlepším světle. Komunikují s ním přes doteky a poctivě se u něj střídají - máma, táta a ochranářský pes.

Překážky

O Sebastianově postižení není pochyb, ale stát má jiný názor a už dva roky ho bedlivě zkoumá, aby si byl stoprocentně jistý, že peníze, které na jeho léčbu uvolní, by nebyly vyhozené z okna. Rodičům tak zasazuje dvojitou ránu. Polemizovat nad zdravotní kondicí jejich syna je uráží a psychicky vysává. Péče o něj je navíc tak moc finančně nákladná, že je sráží na absolutní dno. Na první pohled je přece jasné, že Sebastian potřebuje okamžitou pomoc. Nikdy nezneužili státní zdravotní systém, celý život pracovali a odváděli daně. Ani tak si ale nemohou pro svého syna dovolit drahé vybavení, které by mu usnadnilo život. Padl i nárok na kochleární implantát, který by mohl Sebastianovi přičarovat sluch.

A tak se mladá rodinka spoléhá na dobré lidi, kterým není jejich osud lhostejný a chtějí chlapci zpříjemnit každý nový den. Nikdo neví, kolik času mu zbývá nebo jak dlouho rodiče tlak úřadů a složenek vydrží. Sebastianův úsměv je ale k nezaplacení.