V galerii najdete seznam změn, které vás po porodu neminou.

Sen

Nemám se k čemu přiznat, jen si potřebuji vylít srdíčko. A možná seberou jiné ženy odvahu a dojde jim, že si nemusí nechat všechno líbit. Je mi jednadvacet let a jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství. Přišlo to neplánovaně, ale otevřelo mi to oči. Tři roky jsem žila s přítelem a v době našich začátků byl ženatý. Rozvedl se a byli jsme šťastní. O dítěti jsme nemluvili, ale myslela jsem, že si ho přeje stejně jako já.

Poslední šance

Když jsem mu řekla, že byl test pozitivní, rozzuřil se. Křičel, ať vypadnu a nelezu mu na oči, o dítě nestál. Zapochyboval i nad tím, jestli je vůbec jeho. Bez hádky jsem si sbalila svoje tři švestky a odešla od něj.

Po třech týdnech se mi ozval s tím, že si o tom musíme v klidu promluvit. Souhlasila jsem. Milovala jsem ho a věřila jsem, že si to rozmyslel. Záhy mi došlo, že to byla největší chyba v mém životě. Chtěl mě jenom bez dítěte a navrhl mi potrat. V opačném případě s ním nemám počítat. Nadávám si, že jsem ho neprokoukla dřív. Časem na něj začaly vyplouvat nevěry a podvody.

Budoucnost

Dala jsem mu jasně najevo, že si má jít svou vlastní cestou. Pořád to ale zkouší a snaží se se mnou navázat kontakt. S miminkem jsem domluvená, že to zvládneme i bez bezpáteřního tatínka. Nebudu ho nikam uvádět. Nestojím o pár korun. Bude mi stačit, když budu mít zdravé a šťastné dítě. Dám mu lásku i za povedeného otce.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.