V galerii najdete tipy, jak se s partnerem sladit v jedné domácnosti.

Nekonečno

Jmenuji se Jiří a potřebuji se svěřit. Pracuji jako obchodní manažer nejmenované společnosti a skoro každý všední den jsem od ranních osmi hodin do večera v práci. Jedna schůzka střídá druhou a denně najedu přes dvěstě kilometrů. V práci trávím deset hodin a často vyrážím za hranice. Jsem velice časově vyřížený a mohu s čistým svědomím říct, že je to občas náročnější než manuální práce. I s tou mám zkušenosti. Před deseti lety sem začínal jako řadový zaměstnanec.

Rovným dílem

S manželkou máme půlroční holčičku. Už před porodem jsme si určili, co bude mít na starosti ona a co já. Já pracuji a musím finančně zabezpečit rodinu. Máme vlastní dům, dvě auta, bazén, krásnou chatu ve Švýcarsku a každý rok jezdíme k moři. Všechno jsem pořídil z vlastních peněz a zrekonstruoval. Neberte to, prosím, jako vychloubání. Jen chci, aby byli čtenáři v obraze. Každý den se po návratu domů věnuji dceři. Bývám vyčerpaný, ale čas s ní je pro mě vzácný.

Rozdíly

Poslední dobou máme se ženou problémy. Vytáčí mě, když dorazím a není navařeno, na lince je špinavé nádobí a v koutě hromada prádla. Manželka leží na gauči, rozvaluje se a moje výtky odbývá. Už několikrát mi naznačila, že jí budu muset více pomáhat, protože je na domácnost a dítě celý den sama. Já chápu, že s prckem je spousta starostí. Ale myslím si, že by ženy v období po porodu měly zabrat a být odolnější. Co bychom dělali, kdybych se já choval stejně ve svém zaměstnání?

Když jsem podotknul, že se musí zapřít, protože to zvládla moje matka, babička a nově i má sestra, bylo zle. Nevím, na co si stěžuje. Od té doby se jen hádáme. Vím, že to překonáme, ale mrzí mě její bezohlednost vůči mojí práci a snaze. Teď mě ale dostala do kolen tím, že by si přála další dítě. Nezvládá, co má, a chce dalšího potomka. To bych se z toho už zbláznil úplně.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.