Asi je to podobné, jako když si najmete pomocnici do domácnosti a před tím, než přijde, vygruntujete celý byt sami. Myslíme, že se Monča nechtěla před objektivem fotoaparátu ukázat s odrosty, a vlastně tomu i rozumíme (pozn. redakce: "Já to mám takhle s make-upem," říká šéfka Kafe Katka).

Mohlo by vás také zajímat: Jak si Jitka nechala ostříhat léta pěstěné vlasy

Monika je už několik let na mateřské s dcerkou Viktorkou, ale její čas doma se téměř naplnil a ona se chystá hledat si nové zaměstnání. "Líbila by se mi práce třeba někde v čajovně. Mám ráda pohodovou atmosféru a klid. Zajímá mě Ezoterika, BIO stravování a alternativní medicína. Spěch, který máte v Praze, mi nevyhovuje a hned se tady cítím bez energie," říká tahle sympatická rodačka z Loun.

"Samozřejmě jsem ve shánění práce limitována časově, musím vodit a vyzvedávat dcerku ze školky. Věřím ale, že se mi zajímavé zaměstnání sehnat povede a těším se na to," dodává s úsměvem.

  • Dlouhé vlasy si čtenářka přeje zachovat a blondýnkou by prý také ráda zůstala.

Jak se s proměnou vypořádá tým našich expertů?

Kadeřnický expert: Michal Hájek

Volba účesu a postup: Klientka přišla na proměnu s týden čerstvými melíry a střihem, který na první pohled působil celkem hezky. Proto jsem se rozhodl teplejším přelivem odstranil mírné zelenkavé odlesky odbarvených proužků tak, aby barva působila přirozeněji. Dále jsem pak konečky a délky vlasů protenčil kvůli odlehčení, výraznějšímu efektu a samozřejmě i snadnější úpravě.

Použité přípravky: Profesionální vlasová kosmetika Aloxxi

Expert na make-up: Jarmila Zedníková

Volba líčení a postup:

Pleť: Monika má velmi suchou pleť, proto jsem ji nejprve vyčistila speciálními přípravky určenými právě k tomuto typu pleti. Aby pokožka vypadla co nejpřirozeněji, je velmi důležité ji dokonale sjednotit, ale zároveň to s make-upem nepřežeňte. Nejprve jsem Monice nanesla speciální bázi pod make-up. Make-up tak vypadá přirozeněji a déle vydrží. Poté jsem aplikovala samotný make-up a korektor. Samozřejmě jsem nezapomněla ani na transparentní fixační pudr, který pleť přirozeně zmatní, zafixuje make-up a ochrání ho během celého dne. Tvářenku jsem zvolila výraznější, Monika si to může dovolit.

Oči a obočí: Použila jsem krémové oční stíny. Nejprve jsem zvolila světlý podkladový stín a nanesla ho na celé víčko, do vnitřního koutku a pod obočí. Nakonec ještě celé víčko vystínovala stínem v lososové barvě. Na Moničino obočí jsem použila tužku a jemně je zvýraznila. Aby Moničiny řasy byly husté a nápadné, nanesla jsem na ně řasenku, která má speciální umělohmotný kartáček a dostanete se s ním opravdu všude.

Rty: Rty mírně přetřete dlouhotrvajícím make-upem. Potom je zvýrazněte konturovací tužkou a naneste barevnou rtěnku. Zafixujte transparentním fixačním pudrem a rty jemně otlačte do papírového ubrousku. Potom znovu aplikujte konturovací tužku a barevnou rtěnku. Barva bude držet a rty nebudou vysušené.

Tip vizážisty: Pokud máte suší pleť jako Monika, určitě každý den používejte Gommage cleanser, který pleť zbaví odumřelých buněk a vaše pleť bude zářit.

Použité produkty

  • Pleťová voda pro suchou pleť, 119 Kč
  • 24h control make-up, 299 Kč
  • Transparentní fixační pudr Invisible Fixing Powder, 229 Kč
  • Pěnové oční stíny s měsíčním třpytem, č. 1 a 12, 149 Kč
  • Řasenka Nutri lash mascara, 199 Kč
  • Tužka na rty, č. 4, 79 Kč
  • Rtěnka s dlouhotrvajícím efektem, č. 8, 159 Kč
  • Minerální kompaktní pudr Mineral Compact Powder, 159 Kč
  • Tvářenka Duo Blusher, č. 2, 129 Kč

Expert na stylling: Lucie styl

Volba oblečení: Monika si vzorně přivezla zajímavé kousky svojí garderoby z níž jsme na focení vybraly následující: červené sáčko, které téhle blondýnce báječně sluší, černé úzké džíny a pruhovaný top, jenž krásně doplňuje náhrdelník s přívěsky a zlaté maxi hodinky.

6 otázek pro Moniku

1. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:

Do proměny jsem se přihlásila, abych se dozvěděla, jak se správně nalíčit a jaký typ účesu lichotí tvaru mého obličeje.

2. Jak jsem se před proměnou cítila:

Lehce nervózní asi ano. Doposud jsem se neocitla v rukou vizážistky, tak jsem byla velmi zvědavá, co se mnou její zkušené ruce vykouzlí.

3. Jaké to je nechat se stříhat od kadeřníka (muže):

Stejné, jako se nechat ostříhat od ženy. Mé vlasy nejsou feministické :-)

4. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:

Určitě je to pro mě velká zkušenost. Dozvěděla jsem se, jak probíhá focení, příprava, nasvícení. A čím mne inspirovala? Určitě v možnostech líčení, mám se ještě hodně co učit. Byla jsem velmi překvapená, jak výrazné líčení musí být, aby fotka vynikla.

5. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:

Tak spokojenost byla určitě. Můj původní melír házel kovové odlesky, které kadeřník krásně sjednotil a ztlumil přelivem. Co se týče vizáže, sama sebe jsem nepoznávala a první pohled do zrcadla byl nezapomenutelný.

6. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?

Make-up byl poměrně výrazné a protože mě čekala ještě cesta autobusem domů, líčení jsem lehce smázla papírovým kapesníčkem. Partner i rodina tedy netrpělivě očekávají mé fotky z proměny, aby mohli posoudit, jak moc se povedla.

Další proměnu najdete na www.kafe.cz příští pátek.