Jitka si prý vyzkoušela snad všechny délky vlasů. Nosila je úplně na krátko, ráda má kratší i delší mikáda a v posledních letech si oblíbila vlasy dlouhé a většinou sepnuté.

  • Její srdcovou barvou je už po dlouhá léta "zrzavá", kterou vlasům dodává pomocí Heny.

Oproti syntetickým barvám se jedná o zcela přírodní produkt, který je pro vlasy sice přínosný, ale nemá tak dobré krycí schopnosti a také jeho doba působení je proti běžným přípravkům delší.

"Nebojím se změny, mám dojem, že už je jí třeba," usmívá se Jitka, kterou hned po naší proměně čekají závěrečné zkoušky z odborného semináře o trénování paměti.

Přečtěte si také, jak se z blondýnky Veroniky stala v mžiku brunetka

Jak se s proměnou vypořádá tým našich expertů?

Kadeřnický expert: Jiří Rudler

Volba účesu a postup: Kadeřík Jirka se rozhodl k viditelnému zkrácení tak, aby vlasy vypadaly dobře rozpuštěná, daly se sepnout a účes se i doma snadno upravoval. Odstín zvolil výraznější, světle červený, který Jitku rozjasňuje, dodává energii a určitou dávku nezávislosti.

Doporučení klientce: Zhruba jednou za půl roku by si Jitka měla nechat obarvit vlasy odborně v kadeřnictví. Hena, kterou používá, nedokáže tak dobře stmelit odstín a překrýt šediny, které klientka má.

Použité přípravky: Profesionální vlasová kosmetika Aloxxi

Zkracovalo se opravdu hodně

Expert na make-up: Jarmila Zedníková

Volba líčení a postup:

Pleť: Po důkladném odlíčení byl nanesen výživný krém. Poté jsem pokračovala krycím make-upem, který vydrží celý den. Pokud bojujete s kruhy pod očima, na překrytí tohoto nedostatku použijte korektor. Využila jsem i stínování obličeje s pomocí extrémně krycího přípravku Dermacol Make-up Cover a nanesla jej pod lícní kosti, spánky a na strany nosu. Poté na řadu přišel fixační pudr, který pleť přirozeně zmatní, zafixuje make-up a ochrání ho během celého dne.

Oči a obočí: Při líčení očí jsem začala bílým podkladovým očním stínem a nanesla ho na celé víčko. Druhým krokem bylo použití bledorůžového odstínu do vnitřního koutku a pod obočí. Nakonec jsem ještě na celé víčko aplikovala tmavší fialovošedý oční stín.

Rty: Rty mírně přetřete dlouhotrvajícím make-upem a rtěnka bude lépe držet. Zvýraznila jsem je konturovací tužkou a nanesla barevnou rtěnku. Poté jsem vše zafixovala transparentním fixačním pudrem a rty jemně otiskla do papírového ubrousku. Potom jsem znovu aplikovala konturovací tužku a barevnou rtěnku.

Doporučení klientce: Velmi dobře působí, když sladíte rtěnku s lakem na nehty. V zimním období zvolte růžovou barvu, která vás rozzáří, dodá něžný nádech a šedé dny určitě příjemně oživí.

Použité produkty:

  • Voděodolný extrémně krycí make-up Cover, č. 224, 129 Kč
  • Dlouhotrvající make-up s výtažky z kaviáru a zdokonalující korektor Caviar Long Stay Make-up & Corrector, 349 Kč
  • Transparentní fixační pudr Invisible Fixing Powder, 229 Kč
  • Minerální oční stíny s třpytivým měsíčním efektem, č. 4, 159 Kč
  • Pěnové oční stíny s měsíčním třpytem, č. 1 a 9, 149 Kč
  • Duo minerální oční stíny s efektem měsíčního třpytu, č. 5, 179 Kč
  • Řasenka Vampire, 169 Kč
  • Tužka na rty, č. 1, 79 Kč
  • Krémová rtěnka s dlouhotrvajícím efektem, č. 3, 159 Kč
  • Minerální kompaktní pudr Mineral Compact Powder, 159 Kč
  • Kajalová tužka a oční stíny 2v1, č. 2, 99 Kč
  • Tvářenka Duo Blusher, č. 1, 129 Kč
  • Lesk na rty Glitter Lip Gloss č. 9, 99 Kč
  • Metallic Black z kolekce BLACK SENSATION - oční stíny a tužka 2v1, 99 Kč

Expert na stylling: Lucie styl

Volba oblečení: Pro Jitku jsem zvolila elegantní tuniku v nesmrtelné barevné kombinaci černá & bílá, černé legíny a jezdecké kozačky. Jako doplněk hezky pasuje náhrdelník z několika šňůr perel v různých odstínech a jednoduché perlové náušnice. Celek působí trendy a zároveň stylově.

6 otázek pro Jitku

1. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:

Kafe.cz čtu pravidelně, a tak mi Proměny nemohly uniknout. Krom toho můj účes, velmi dlouhé vlasy, byl letitý, a tudíž jsem si delší čas pohrávala s myšlenkou na změnu. Vybrání do Proměn tedy přišlo v pravou chvíli.

2. Jak jsem se před proměnou cítila:

Toužila jsem po změně a těšila se.

3. Jaké to je nechat se stříhat od kadeřníka (muže):

S kadeřníky muži mám velmi dobré zkušenosti, oni většinou přistupují ke své práci velmi tvůrčím způsobem, výsledkem je malé umělecké dílo; je na nich vidět, že se zároveň dobře baví.

4. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:

Prožila jsem zajímavé dopoledne s příjemnými mladými lidmi, v hezkém prostředí. Ostříháním dlouhých vlasů jsem se inspirovala k dalším změnám, případně i k nyní modernímu, krátkému sestřihu.

5. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:

S výsledkem jsem velmi spokojená, protože to u mne nastartovalo chuť k častějším změnám.

6. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?

Doma jsem se všem líbila.

Další proměnu najdete na www.kafe.cz příští pátek.