Podívejte se také na proměnu šéfeditorky Kafe.cz Jany

Když jsme se s kolegyní Janou domlouvaly, že na vlastní kůži vyzkoušíme naše kafácké proměny, představila jsem si samu sebe pěkně nalíčenou a načesanou. Vůbec mi v tu chvíli nedocvaklo, že budu muset "s kůží na trh" a nejprve se nechat vyfotin IN natura, tedy zcela bez make-upu. Nemyslete si, nejsem žádná závislačka na pudrech a modrých očních stínech, ale trochu toho korektoru, přiznám se, potřebuju.

  • Na rozdíl od chlapů máme tu úžasnou možnost se díky šminkám udělat hezčí a já jsem tomu ráda.

O víkendech se třeba nelíčím skoro vůbec, maximálně sjednotím barvu pleti tónovacím krémem a použiju řasenku. Nikdy mě přitom nenapadlo, že bych vypadala nějak děsně. Z fotky PŘED proměnou na mě ale mýma očima hledí bledá, vykulená bytost, které bych se pravděpodobně na ulici lekla. Trochu se uklidňuju, že je to drsným atelierovým světlem, ale co si budeme povídat, make-up je make-up...

Konečně, podívejte se sami ...

Před proměnou...

Dobré důvody, proč se malovat:

  • Získáte zdravější barvu a v práci se vás nebudou šeptem ptát, zda vám není zle.
  • Zamaskujete nedokonalosti pleti a naopak zvýrazníte to, co stojí za nepřehlédnutí.
  • Budete prostě hezčí. Ať si říká kdo chce co chce, je to tak! Holkám ve stylu skautských vedoucích většinou chlapi pugéty nenosí.

Focení ála policejní ústředna pátrá máme tedy za sebou a já se s povděkem odevzdávám do zkušených rukou vizážistky Radky Kissové. Ta mě doufám promění na něco minimálně zdravěji vypadajícího :-) Samozřejmě jí plně důvěřuji, protože je báječná, stejně jako kosmetika Fleur de Santé, kterou máme pro tento účel k dispozici.

Vzhledem k tomu, že naše proměna se nese ve svátečním - večírkovém duchu, natočí mi nejdřív Radka vlasy na elektrické natáčky. Ty mají tu ohromnou výhodu, že vám bujné vlny vytvoří za pouhých 15-20 minut a ještě jsou k vlasům na rozdíl od kulmy šetrné.

Protože ráno jsem se pouze vydatně nakrémovala, nanese Radka nejprve podkladovou bázi a moji pleť sjednotí tónovacím krémem. Na nedokonalosti použije korektor, který lze aplikovat i pod oči. Aby tvář nevypadala jako maska, rozetře make-up do ztracena až na krk a poté vše důkladně zafixuje a zmatní s pomocí pudru.

Tvářenka je podle Radky naprostou nutností, bez ní je obličej bezbarvý a v zimě to platí dvojnásob. Trikem, který jsem se při téhle příležitosti naučila, je to, že tvářenku po nanesení na lícní kosti můžete štětcem přetáhnout před linií uší až dolů na krk. Tím líčení pěkně propojíte.

Oči mi vizážistka zvýraznila tmavším stínem a pod obočí a do vnitřního koutku pak nanesla světlejší - pohled se tím prý krásně rozzáří. Místo tužky pak použila tmavě šedý stín, který aplikovala úzkým a lehce navlhčeným štětečkem. Fíglem s vodou získáte trvanlivou a zároveň přirozeně vypadající linku. Řasy pak obtáhla klasickou černou řasenkou.

Na rty volila Radka konturovací tužku a rtěnku v barvě terakoty. Mimochodem, pokud si myslíte, že konturám už dávno odzvonilo, není tomu tak. Tužka vám totiž zaručí nejen lepší tvar rtů, ale zabrání i rozpíjení rtěnky. Nicméně kontura by měla se rtěnkou vytvořit celistvou plochu, neměla by být sama o sobě vidět.

Po proměně...

A co na proměnu říkala Katka?

Nalíčená se prostě cítím daleko lépe a práce skvělé vizážistky Radky způsobila například to, že kolega, kterého jsem míjela na recepci, málem zakopl a naše produkťačka Vanda trvala na tom, že si mě musí vyfotit mobilem :-)

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení následující kosmetické přípravky značky Fleur de Santé:

  • Podkladová báze-anti-ageing make up primer 94056
  • Tónovací pleťový krém Skin Experts č. 12560
  • Tekutý pleťový korektor Couleur de Fleur
  • Extra jemný kompaktní pudr č. 93865
  • Hnědá tužka na obočí Couleur de Fleur č. 93625
  • Oční stíny 4v1 93962 Earth
  • Černá řasenka Pump up Volume Mascara č. 94034
  • Rtěnka 93800 Terracota
  • Konturovací tužka na rty 93784 Terracota
  • Tvářenka Amaze č. 93734 odstín Flushy Honey

Jak se přihlásit na proměnu na KAFE.cz?

Napište na promena@kafe.cz a přiložte svoji fotografii, případně důvod, proč se chcete nechat proměnit.