Pořád dokola

Módní trendy se točí v bludném kruhu a v pravidelných časových intervalech se vrací na výsluní. Kloboučky a fascinátory nikdy nestrhly davy, ale oblíbily si je ženy u dvora, využijí se na dostihy, noblesní akce, svatby i zahradní párty. Nejsou jen pro dámy s modrou krví. Fantazii se meze nekladou, a tak si můžete s módními doplňky pohrát i vy.

Ve stylu vévodkyně

Vévodkyně Kate je jednou z žen, která nedá bez originálního kloboučku ránu. Nosí je s rozpuštěnými vlasy i nízkým drdolem. Jednou sází na hučku nebo zdobnou čelenku, jindy dá přednost minimalistickému modelu a fascinátoru, který jako by jí levitoval nad hlavou. Navíc je stejně jako své oblíbené šaty a projmuté kabátky s radostí po letech recykluje. Je tak důkazem, že nejsou výstřelkem pro jednu akci, ale pořídíte-li si nějaký doplněk s rozmyslem, může nadělat spoustu parády.

Pár kousků má ve svém šatníku i její "sokyně" Meghan, ale zůstává spíše při zemi, neexperimentuje s barvami ani zajímavým provedením. Snad se časem odváže jako Kate, vzdá se profesí sekretářky inspirované módy a bude nás doplňky bavit.

V šatníku hrůzy

Mají-li některé ženy v módě volnou ruku, nabydou dojmu, že dovoleno je vše. Princezny Beatrice a Eugenie patří mezi ně. Pravidelně vyráží na různé akce a strhávají na sebe všechnu pozornost. Béžový model, který předvedla Beatrice připomínal masku královny z pohádky o Sněhurce a sedmi trpaslících, fialová varianta se nápadně podobala kastrolu.

Jak na to?

Ještě na počátku minulého století bylo pro ženu nemyslitelné vyjít ven bez kloboučku. Za originální model z rukou modistek, které steh po stehu pracují na každém detailu, musí ženy sáhnout hluboko do kapsy. Nejdříve se musí totiž musí zpracovat sisal nebo jeho dražší varianta parasisal, který se dováží většinou až z dalekých Filipín. Pak přichází na řadu barvení, máčení, tvarování a konečně sešívání. Práce na něm vyžaduje smysl pro detail, barvy a šikovné prsty.

Chcete-li být ale opravdu originální, za investici to stojí.