Avanturín

Kámen mořských bohyní přináší pohodu a štěstí. Umí v nositeli probudit odvahu převzít zodpovědnost za svůj osud a život. Díky zbystřenému intelektu a mistrnému vyjadřování se vystavuje mnoha novým výzvám, ale zároveň umí držet otěže tak pevně, aby se mu nepodlomila kolena.

Podporuje dobré zdraví, budování svalové hmoty, ostrý zrak, dobrou funkci štítné žlázy a hypofýzu v rovnováze.

Granát

Granát je jedním z kamenů, který přináší vyrovnanost, ale zároveň probouzí touhu riskovat a pouštět se do nových projektů. Brání zabřednutí v zajetých kolejích, zastaralých postupech a zkosnatělých systémech. Otevírá srdce i mysl a pomáhá překonávat kdysi přijatá tabu.

Největší předností je regenerace a detoxikace lidského organismu. Díky tomu se celé tělo může znovu zhluboka nadechnout. Podporuje snazší vstřebávání živin a vitamínů, které urychlují hojení.

Chalcedon

Někdo mění vodu ve víno, tento světle modrý kámen přeměňuje smutek, vztek, hysterie, strach a deprese v čistou radost. Nastoluje harmonii mezi duší a vnějším světem, zahání noční můry a odvrací útoky ostatních lidí. Zlepšuje paměť a podporuje výuku cizích jazyků. Ideální kámen pro věčné povídálky a optimisty, kteří čas od času ztrácí pevnou půdu pod nohama.

Chalcedon boduje na mnoha frontách. Díky svým silným očišťujícím schopnostem pomáhá oběhovému systému, žlučníku, slezině, játrům a ledvinám. Zároveň posiluje zrak, oddaluje projevy senility a zvyšuje tvorbu mateřského mléka.

Chryzokol

Chryzokol je kamenem klidu, vyrovnané osobnosti a vnitřní pohody. Přináší rozvážnost, lásku a pochopení. Je tím, který usměrní mluvky a ukáže, kdy je lepší mlčet. Potlačuje negativní emoce jako pocit viny a je nápomocný při meditaci, kdy je třeba dlouhodobého soustředění.

Zaměřuje se na léčbu spálenin, ran, krčních infekcí, zánětů trávicího ústrojí, reguluje funkci štítné žlázy a posiluje metabolismus a imunitu.

Obsidián

Temný kámen pro opravdové fajnšmekry. Bez skrupulí vytahuje na světlo dávné křivdy a nevyřešené rozpory, jež byly odsunuty hluboko do podvědomí. Má dvě tváře: chrání před temnými silami a negativními vlivy, ale zároveň umí podpořit při nekalých kouscích. Pomáhá prolomit psychické bloky, ale snadno vyvolá deprese. Vždy je třeba nosit ho spolu s křišťálem, který jeho temné pohnutky zkrotí.

Na poli zdraví pomáhá držet v kondicí citlivý trávicí systém a snižuje bolest při artritidě a problémy s klouby. Působí jako přírodní antibiotikum a silný detoxikační kámen.

Rodochrozit

Růžová barva napovídá mnoho o jeho romantické duši. Léčí zlomené srdce a pomáhá přenést se přes křivdy ve vztahu, bojuje s odmítáním a citovým zklamáním. Vyvolává pravdu a přináší rozřešení. Učí nás uvědomění si vlastní ceny a hodnoty.

Poradí si s migrénami, respiračním onemocněním, astmatem, pokulhávajícím srdečním rytmem a nepořádkem v ledvinách a játrech.

Šungit

Kámen z ruské Karélie je prostoupen pochopením a moudrostí. Regeneruje a léčí vše živé, odhání deprese a chmury, dodává vyrovnanost a každý názor nechá v klidu uzrát. Podporuje radost a pozitivní pohled na svět, sebelásku a víru v osobní růst.

Šungit je lepší než kosmetické procedury, bojuje proti ochabování kůže, ztrátě její pružnosti a při pravidelném používání (vhazuje se do vody) má silně omlazující účinky. Drží dohled nad správnou činností jater, slinivky břišní a cév. Je silným ochranným kamenem pro cukrovkáře.