V galerii najdete tipy na to, jaké dioptrické brýle sluší známým kráskám.

Tmavá skla

Jste v nich jako mafiánka. Přes tmavá skla sice hůř vidíte, ale co byste neudělala pro – podle vás – cool vzhled. Jenomže lidé, kteří nosí černé brýle, prý dvakrát »cool« nejsou. Rádi a často se za něco schovávají, jsou bázliví a ustrašení, ale nechtějí to dát najevo. Mívají nízké sebevědomí a to si kompenzují právě tmavými skly. Jsou totiž přesvědčeni, že v nich vypadají mocnější a zajímavější, než ve skutečnosti jsou.

Jak je to v posteli: Dávají přednost klasice. Experimentům příliš neholdují a nejraději se milují v potemnělé ložnici. Denní světlo by totiž odhalilo nedostatky jejich těla, o kterých jsou přesvědčeni, že nejsou zrovna lichotivé.

Žlutá skla

Jste ráda středem pozornosti a milujete, když se za vámi muži otáčejí. Žluté brýle jsou dostatečně výrazné na to, aby na vašem obličeji upoutaly pozornost a pohledy přitahovaly jako magnet. Lidé se žlutými skly brýlí jsou totiž tak trochu exhibicionisté. Jsou společenští, přátelští, otevření a neradi sedí někde sami v koutě.

Jak je to v posteli: Milují všechno nové. Rádi střídají polohy a experimentují. Stereotyp je nudí, a tak potřebují stále nové podněty. Jsou dominantní a rádi vše řídí. Bývají skvělí milenci a partner si na ně málokdy stěžuje.

Šedá skla

Jste tak trochu šedá myška. Ráda zůstáváte nenápadná, naopak velmi nerada na sebe příliš upozorňujete. Jenomže to, že stojíte ve stínu, je jen zdání. Přísloví »Tichá voda břehy mele« sedí přesně na vás. Zůstáváte v pozadí a vyčkáváte. A jakmile vám to situace dovolí, vyplujete vítězně do popředí – a už na něm zůstanete.

Jak je to v posteli: Stejně jako v životě, i v posteli se tváří nenápadně. Ze začátku se příliš neprojevují, ale jakmile nabudou jistoty, odvážou se a vášně u nich propukne naplno.

Růžová skla

Jste romantická, něžná, citlivá, ale bohužel také hodně naivní. Svět vidíte mnohem růžovější, než ve skutečnosti je, a nechcete si to připustit. Lidé, kteří nosí růžové brýle, bývají přehnaně důvěřiví, a bohužel se jim to nevyplácí. Žijí v naivní představě, že život je vlastně pohádka, a tak všude čekají na víc než dobrý konec. Jenomže kvůli tomu často tvrdě narazí. Život se s nimi totiž nemazlí a je plný nepříjemných překvapení. A proto je někdy lepší růžové brýle odhodit a na život se dívat jinými barvami.

Jak je to v posteli: Dlouhé a něžné milování, hlazení, mazlení, předehry. Co jiného byste také od romantika, který se na svět dívá růžovými brýlemi, mohli očekávat. Nemají rádi žádný tvrdší sex, ani rychlovky, a už vůbec ne jakýkoli náznak násilí.

Modrá skla

Jste klidná, vyrovnaná a máte ráda, když vše kolem vás klape. Nesnášíte totiž hádky. Životem proplouváte lehce, jako vodní hladina. Lidé, kteří nosí na brýlích modrá skla, jsou nekonfliktní a přátelští. Nemají rádi spory, neradi se rozčilují. I když se konfliktům někdy nevyhnou, snaží se je řešit v klidu – bez řevu a hádek.

Jak je to v posteli: Jsou nenápadní a submisivní. Plně se oddávají svému partnerovi a jsou rádi, když právě on v posteli převezme iniciativu. Pokud ten po něčem touží, rádi mu vyhoví a jsou svolní k experimentům.

Jaké brýle vybrat podle tvaru obličeje

Oválný obličej. Jeho majitelky jsou nejšťastnější – sluší jim totiž cokoli. Oválné, kulaté, hranaté, neobvykle tvarované – záleží jen na tom, v čem se cítíte dobře.

Kulatý obličej. Pro tento typ jsou ideální brýle větší, nejlépe hranaté. Sluší mu také barvy, a dokonce i výraznější obroučky. Jen nesmí být malé, a ještě k tomu kulaté – tomuto obličeji to zkrátka nesedí.

Hranatý obličej. Příliš neexperimentujte a sáhněte po oválném tvaru. S ním se totiž nespletete. Volte raději větší typ, malé obroučky jsou na obličeji příliš nevýrazné a místo, aby ho zjemnily, ještě zvýrazní ostré rysy.

Obličej ve tvaru srdce. Kulaté, anebo oválné. Právě takové typy nejlépe sedí těm, kdo mají obličej ve tvaru srdce.

Tip: Plánujete si na letošní sezónu pořídit sluneční brýle? V tom případě se nezapomeňte podívat na e-shop Kontaktnicockylevne.cz, kde najdete velké množství brýlí i světových značek.