Bolení

Isabella Welch se musela s posměchem okolí potýkat od narození. Kvůli rozštěpu se jí často smáli a nebrali ohledy na to, že se jedná o vrozenou vadu. Naštěstí měla kolem sebe rodinu a dostatek přátel, kteří ji nesoudili podle vzhledu. I přes hendikep dokázala vystudovat a žít naplno. Postupem času jí došlo, že vzhled není všechno. Pokud jí rozštěp nijak neomezuje, nemá smysl se jím trápit.

Občas ji soužily bolesti kloubů, ale Isabella jim nepřisuzovala důležitost a věřila, že jde jen o únavu po sportovním výkonu. Byly ale čím dál častější a vždy ji na chvíli paralyzovaly. Nikdy se ale nepídila po jejich pravé příčině. Při autonehodě v roce 2014 měla neuvěřitelné štěstí, že vůbec přežila. Lékaři jí sice zachránili život, ale zároveň přišli na kloub neobjasněným bolestem.

Ehlers-Danlosův syndrom

Ehlers-Danlosův syndrom je vzácné onemocnění pojivové tkáně. I když se jedná o dědičný problém, nikdo z její rodiny ničím podobným netrpěl. Projevuje se hypermobilitou, hyperelastickou kůží, cévní fragilitou, přítomností abnormálních krevních destiček, časným nástupem osteoartritidy, vznikem modřin, křečových žil a deformitou prstů a páteře. Léčba bohužel neexistuje. Pacient je pod neustálým dohledem lékařů, musí se vyvarovat náročných činností a podává se jen vitamin C. Průměrný věk, kterého se postižení dožívají, se ustálil těsně pod padesátiletou hranicí.

Po svém

Isabella ví, že se její stav bude zhoršovat, nemá před sebou moc dobré vyhlídky a každý den ji budou trápit bolesti. Spojila se s fotografem z jižního Londýna, který shání vhodné modely. Její zjizvené tělo i duše jsou tím pravým pro osvětu, která ukáže lidem, s čím se někteří z nás musí potýkat.