Od začátku

Cameron Call si prošel peklem. Byl vychováván velmi přísnými rodiči a z velké části ho formovala víra. Církev pro něj představovala druhý domov. Byl přesvědčen, že musí žít podle platných přikázání a všechny odlišnosti si vyčítal a sám sebe považoval za zrádce. Roky tak trpěl v těle, které jako by nebylo ani jeho.

Léčba

Po střední škole strávil dva roky v područí církve, kde se snažil vyléčit. Věděl, že ho přitahují muži, ale zoufale se upínal na možnost, že pobyt v neposkvrněném prostředí, kde je homosexualita tabu, ho přivede na nové myšlenky a jeho touhu po stejném pohlaví zapudí. Občas se někteří z jeho kolegů vztahu s muži nebránili, ale on měl jiný cíl a po dvou letech vyšel "čistý" a připravený na normální život, který si vysnil. Nastoupil na vysokou školu a do oka mu padla krásná dívka. Po šestiměsíční známosti se vzali a založili rodinu.

Jsem jiný

Ani to ale Cameronovi nezajistilo klid na duši. Žil spořádaným životem a nebudil pozornost, ale uvnitř sebe se cítil rozervaný a nesoustředěný. Pravidelně navštěvoval terapeuty, kteří mu měli ulevit. Marně. Navrhovali jediné - přiznání. To bylo pro Camerona nepřijatelné. Kdyby se chtěl takovým směrem vydat, udělal by to už dávno. Nechtěl zradit svou úžasnou manželku a tři děti. Po deseti letech přetvářky už to ale nemohl snést a své ženě se svěřil. "Jsem gay!" Objala ho, oba se rozplakali a on cítil, jak se mu konečně ulevilo. Chtěli to překonat a naučit se s tím žít. Cameron znovu nastoupil na terapie a tentokrát řešil, jak se s novou situací vyrovnat, jak budovat své vlastní vztahy a zároveň být manželem a skvělým otcem. Rodinu to stálo tisíce dolarů a spoustu času, které strávili na bohoslužbách.

Po deseti letech manželství už to Cameron nemohl vydržet a navrhl rozvod. Bylo to to nejbolestivější, co ve svém život zažil. Dobrovolně opouštěl někoho, koho z celého srdce miloval. Na druhou stranu si byl ale moc dobře vědom správnosti svého rozhodnutí. Nechtěl trápit sebe ani své blízké.

Rodina

Nemá potřebu prezentovat se jako homosexuál a dávat to okatě najevo, ale cítí úlevu, že nemusí svou orientaci skrývat. Po boku své bývalé ženy, které konečně dopřál svobodu a možnost prožít život, jaký si zaslouží, se cítí uvolněně. A i s dětmi, které měly dlouho podezření, že jejich táta není ve své kůži, má skvělý vztah. Cameron doufá, že je svým rozhodnutím ovlivnil, aby se nebály přiznat slabosti a nacházely dostatek odvahy pro smělá rozhodnutí.