Třetí pokus

Herečka se za svůj život stihla třikrát vdát. Největší pozornosti se dostalo svazku s publicistou Radkem Johnem (65). Byli spolu přes pětadvacet let a měli velice otevřený vztah. Založili spolu rodinu a John dokonce jako jeden z prvních mužů nastoupil na mateřskou, aby se mohla Adamovská vrátit k divadlu. Dostala možnost zahrát si Markétu Lazarovou a nechtěla roli odmítnout.

Manželovy četné nevěry ale neustála. Když zjistila, že nejde jen o zálety, ale John má sedmiletou dceru, okamžitě požádala o rozvod. Vztahy se už nikdy neurovnaly a bývalí manželé spolu komunikují jen kvůli dětem. I přes bouřlivý rozchod se ale Adamovská držela zpátky a nesnížila se, aby na svého muže veřejně naházela špínu. Před muži se herečka snaží varovat i svou dceru Báru. Ta ale zřejmě volila lépe a s manželem už má syna, Adamovská už je tedy babičkou.

Svého třetího muže potkala herečka díky seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde vystupuje jako Běla Páleníková. Letos už spolu budou sedm let a vypadá to na trefu do černého. I pro Petra Štěpánka (71) je to už třetí manželství.

Úroveň

Rodiče herečky byli obyčejní, neměli kontakty, bohatství ani vzdělání. Všech vědomostí a zkušeností nabývala za pochodu. Už v sedmnácti letech hostovala v Divadle na Vinohradech a hrála po boku tehdejších hvězd - Radek Brzobohatý (79), Miloš Kopecký (73), Jana Štěpánková (84), Jiřina Bohdalová (88) a Vlastimil Brodský (81). Muži se kolem ní točili, ale s kampaní MeToo nechce mít nic společného. Myslí si, že jsou to záležitosti mezi mužem a ženou, které se mají řešit hned a ne po třiceti letech. Adamovská ztvárnila desítky filmových i divadelních rolí, ale nakonec kývla i na nabídku seriálu. Na prahu padesátky pocítila útlum práce a Ordinace v růžové zahradě představovala jistotu. Její role je naštěstí kladná, neustále se posouvá a našla díky ní již zmiňovanou lásku.

Zdravotní komplikace

Ve svých jednašedesáti letech vypadá Adamovská skvěle. Stojí za tím geny a pravidelná péče v kosmetickém salonu. Od mládí ale trpí atopickým ekzémem a musí si dávat pozor na to, co za přípravky používá. To je při herecké profesi složité. Na začátku používala pro jistotu jen mastné krémy bez vůně, na trhu pro citlivou pleť nic nebylo. Dnes už maskérky poučila a líčení na představení nebo natáčení se nemusí bát. Při náhlých změnách teplot nasazuje rukavice, vzdala se horké sprchy a odolává touze škrábat se.