Bratři Harry a William spolu již mnoho měsíců nemluví. Williama na začátku loňského roku doslova rozzuřilo rozhodnutí jeho mladšího bratra, kdy se Harry s Meghan odhodlali opustit britskou královskou rodinu a přestěhovali se do Ameriky. Když už se ale zdálo, že vévoda z Cambridge našel pro bratrův krok pochopení, Harry mu uštědřil další ránu. A nejen jemu. Celý svět doslova šílel z rozhovoru, který Harry a Meghan poskytli moderátorce Oprah, v němž se drsně opřeli do britské královské rodiny. A padala skutečně závažná obvinění.

První setkání po dlouhé době

Před několika dny se pak bratři poprvé po několikaměsíční odmlce znovu setkali. Stalo se tak na pohřbu jejich dědečka, prince Philipa. Mnozí doufali, že bratry smutná událost znovu svede dohromady. Nasvědčoval tomu i fakt, že byli Harry a William po obřadu zachyceni při společné konverzaci. Spisovatel Andrew Morton ale jakékoliv velké usmiřování vyvrací.

„V médiích a mezi veřejností je obrovská touha po tom, aby se Harry a William usmířili. Takže všichni, ať už jde o pravdivá tvrzení, či nikoliv, se chytají jakéhokoliv stébla naznačujícího usmíření a staví z něj vzdušné zámky,“ sdělil Morton webu Insider.

„Myslím, že pod mostem musí protéct ještě hodně vody, než se tito dva a jejich otec usmíří. Nemůžete říct před celým světem, že je váš bratr a otec uvězněn v instituci, do které jste se narodili, a očekávat, že se s vámi budou všichni bavit, jako by se nic nestalo,“ dodal ještě Morton a odkazoval přitom na slova prince Harryho, která zazněla v jeho rozhovoru s Oprah.

Interview jim asi nikdo jen tak neodpustí

V rozhovoru s Oprah Harry a Meghan otevřeně promluvili o důvodech, které je vedly k opuštění britské královské rodiny. Hovořili například o tom, jak měl jeden nejmenovaný člen rodiny obavy o to, jakou barvu pleti bude mít jejich syn Archie. Kromě toho se Meghan zmínila o myšlenkách na sebevraždu, jež ji doprovázely během života v Buckinghamském paláci. Cítila se totiž jako ve zlaté kleci.

Výpověď manželů se setkala s mnoha reakcemi. Někteří stojí na jejich straně a plně je podporují, druzí je označili za lháře, kteří se jen snaží poškodit jméno britské královské rodiny. Sama rodina žádné velké vyjádření nezveřejnila, je ale jasné, že jsou ze slov, která v interview padala, stále velmi vykolejení.