Prošly mu i ty největší rošťárny. Zatímco na Williama se používá mnohem přísnější měřítko, jeho mladší bratr byl ještě nedávno benjamínkem královské rodiny, kterému se odpustily opilecké excesy za polárním kruhem, koupačky na Adama i nacistický kostým.

Má vyvolená

Jednou z poslední podpásovek, která měla podle škarohlídů Harrymu zlomit vaz, bylo seznámení s americkou herečkou Meghan Markle. Cizinka, mulatka, rozvedená, prostořeká a bez zábran odhodit před kamerou svršky. Královna ale roztála a Harryho lásku pozvala na tradiční mši do Sandrighamu. Vévodkyni Kate se takové pocty dostalo až po svatbě, Meghan měla tu čest jen díky psímu pohledu prince Harryho. Zásnuby i svatba probíhaly přesně podle představ prominentního páru a královna jen pokorně kývala a rozdávala ze státní kasy a rodinných fondů. Pro svého vnuka připravila pohádkovou svatbu, posílila osobní ochranku a nechala za závratných dva a půl milionu liber zrekonstruovat už tak luxusní sídlo Frogmore Cottage, kde rodina plánovala žít.

Když se narodil Archie, byla královna u vytržení. Z roztomilého kloučka nemohla spustit oči. Bohužel nastaly další problémy a ty už se nedaly přehlížet. Meghan si vynucovala speciální péči, bránila focení, dávala rozhovory a stěžovala si na pnutí v rodině a mediální zájem. Téměř každý den porušila nějaká pravidla, která jsou pro zbytek rodiny téměř svatá. Vévodkyně Kate by mohla vyprávět. Ta nyní jen mírní emoce a snaží se krotit prince Williama, aby nad svým bratrem nelámal hůl.

Bez titulů

Po prohlášení, že se chce pár finančně osamostatnit a žít si po svém, se objevila možnost odebrání titulů. Archie ještě od královny žádný nedostal a napříč celou Británií jde šeptem, že Meghan si post vévodkyně stejně nezaslouží. Jediný, kdo by byl na celé kauze skutečně bit, by byl princ Harry. Nepřišel by jen o rodinu, otce, se kterým po smrti matky lepil vztahy několik let, bratra, který mu byl vždycky oporou, a babičku, u které se mohl schovat před bičováním veřejnosti. Dozajista by ztratil i spoustu přátel a pracovních nabídek a projektů, které by s ním po takovém karambolu nechtěly mít nic společného.

Po rodinné poradě, kterou královna rychle svolala, se uvidí, co dál. Vévodkyně Kate diplomaticky mlčí, princ Charles utahuje kohoutky a ukrajuje z částky, která Harrymu plyne z hrabství Cornwall. Rodina je nadevše, ale pro spokojený život je třeba i zdravého úsudku a reálného pohledu na svět.