Vřelá a srdečná herečka zažila mnoho zklamání a bolesti, přesto přijímala život tak, jak přicházel. Nedělala rozdíl mezi radostí a překážkou, obojí k bytí patří.

Čarodějnice

Její byt doslova přetékal postavičkami čarodějnic a kýčovitých masek, které sbírala. Byla přesvědčená, že dřímá nejen v ní, ale ve všech ženách. A s trochou trénování může dokonce létat. Odhodlaně skočila z hromady dřeva, ale samotná víra nestačila a herečka si pořádně natloukla. Vztah k buddhismu a okultismu podědila po své matce a stejným směrem vedla i svou dceru.

Trauma

Květa Fialová byla svědkem, jak její otec, který byl ruským legionářem, ronil slzy. Po tom, co jeho dceru znásilnili dva vojáci, byl bezradný. I na herečce to zanechalo stopy. Do vosího hnízda o mnoho let později kopl její kolega Jan Skopeček, který celou "kauzu" popřel a označil za smyšlenou. Pravidelně totiž pobýval nedaleko východočeského Borohrádku a německé ani sovětské vojáky tam nikdy neviděl.

Už zase pijí

Herečka žila ve vlastní uzavřené bublině a bujará zábava ji nelákala. Když se Vladimír Menšík dostavil na premiéru do divadla ABC na poslední chvíli a pod parou, Jan Werich zuřil. Více než přátelský vztah měla s alkoholem i brilantní herečka Stella Zázvorková, která bydlela naproti Fialové. I když pozvánky odmítala, bylo to, jako by byla přímo v centru dění.

Velká láska

Spisovatel Arnošt Lustig Fialové učaroval. Kdyby zničehonic neemigroval, odešla by od manžela a propadla síle lásky naplno. I přes odloučení byli stále v kontaktu a přes Otu Pavla si čile psali. Svému muži se s city k Lustigovi svěřila a ten, i když nejásal, to respektoval. Po spisovatelově návratu do vlasti ho manželé přivítali s otevřenou náručí.

Tenhle mi nesedí

Vztahy s Václavem Havlem byly na jedničku, ale jeho nástupce Václav Klaus si mohl o hereččině náklonnosti nechat zdát. Často se na jeho účet vyjadřovala a upozorňovala na absenci smyslu pro etiku a naopak až příliš velké ego. Po tom, co prohlásila: „Zažila jsem Hitlera, Gottwalda i toho vola Klause,“ měla takový strach o holý krk, že se na přechodu pro jistotu dvakrát rozhlédla, neřítí-li se proti ní černý mercedes.