Povaha rebela

Martin Kocián (43) pochází ze severních Čech a dětství prožité v Litvínově nepatřilo mezi šťastné. Jeho otec se nikdy nesrovnal s minulým režimem, musel emigrovat do Německa a matka zůstala s dětmi doma. Těžké období provázely menší kotrmelce a problémy s chováním, drobnými kriminálními delikty a agresí. Martin o sobě začínal dávat vědět a ne zrovna v dobrém slova smyslu. Pověsti rebela, buřice a provokatéra se dosud nezbavil.

Setkání se smrtí

Velkou měrou ho nepoznamenala jen absence mužské autority, kterou by otec představoval, ale i smrt jeho sestry, která žila dlouhé roky na Kanárských ostrovech. Když bylo po mnoha dnech její tělo nalezeno v horách zavřené v autě a s fenkou Lunou u nohou, rozjelo se pátrání. Za její smrtí ale nestálo nic dramatického, drogy, alkohol ani sebevražedné pohnutky. Vysoké teploty a uzavřené prostory automobilu se jí staly osudnými, omdlela a šance na záchranu byla nulová. I když si Martin nechal její jméno vytetovat pro věčnou památky na předloktí, nemůže být rodinná tragédie ani částečně omluvenkou pro jeho nezřízený život.

Vzestup a pád

Už v sedmnácti letech začal hrát jako DJ na místních diskotékách. Později se dal dohromady s partou a založili skupinu Lunetic. Jako mávnutím proutku se z obyčejných chlapců staly hvězdy tuzemské hudební scény. Koncertovali jako o život a užívali si rychle nabytou slávu. Jediný, kdo ji neustál, byl právě Kocián.

Velice rychle propadl drogám a alkoholu. Začal tak nepříjemný kolotoč problémů a kolizí, které rozklížily nejen jeho osobní život, ale i působení v kapele. Zájem o ně začal upadat a pervitin se mu stal věrnějším parťákem než kolegové z Luneticu.

Ode zdi ke zdi

Následující roky se Kocián potácel na společenském dně. Kromě dcery Vanessy a nepříliš prosperujícího baru získal i hodně negativních zkušeností - byl obviněn z napadení přítelkyně, vzali mu řidičský průkaz a ve tváří se mu zračí výraz drogami zničeného čtyřicátníka.

Lunetic si svou černou ovci vyžádal zpět, ale ruku do ohně by za něj jeho kolegové nedali. Kolega Vašek Jelínek mu sice pronajímal byt, ale zkušenosti s ním nehrají v Kociánův prospěch. I když se dušuje, že přišel na recept, jak jít životem s čistým štítem, stále si nechává otevřná zadní vrátka a jeho okolí s ním.