Základní vybavení na hory

Nebudeme vám připomínat, že si máte vzít na hory lyže a teplé oblečení (viz odkaz na konci článku), ale co určitě třikrát překontrolujte, jsou rukavice. Na ně se totiž velice rádo zapomíná.

  • A dokážete si představit vyjít si na sjezdovku bez rukavic?

Když doma necháte kartáček na zuby (snad nejčastěji zapomínaná věc), můžete si jej po cestě koupit, ale pořizovat si nové rukavice je zbytečné utrácení peněz. Podle internetových diskuzí, ale i osobních zkušeností jsou další velice často zapomínané věci ručník a pyžamo. Tak pozor na to.

Vychytávky, které se hodí vždycky

Na svahu, ale i na procházce jistě oceníte okamžité zahřátí formou domácí slivovičky nebo jiného takovéhoto moku. Proto byste si měla mezi ostatní věci přibalit také placatku, kterou hravě schováte do vnitřní kapsy zimní bundy. Stejnou službu (nealkoholická verze) vám udělá i termoska na teplý čaj.

Když se budete večer vracet z hospůdky zpět do penzionu, jistě se vám osvědčí mít po ruce baterku nebo skladnější čelovku. Stejně tak při kontrolování dětí nebo při jiných nečekaných událostech se vám bude světlo po ruce hodit.

Další skvělou vychytávkou jsou bezesporu vysílačky. Jednu si necháte vy, druhou dáte dětem, případně další skupince přátel a vesele si můžete jezdit. Když se budete chtít najít, stačí vzít vysílačku a okamžitě se spojíte.

  • Proč provolávat zbytečně peníze, když to jde i zadarmo?

Léky, antikoncepce, paralen

V dnešní době sice najdete lékárnu snad na každém kroku, ale jistota je jistota. Nezapomeňte si své léky, antikoncepci a paralen. Kocovina, to je prevít a bez okamžitého zásahu si protrpíte minimálně půl dne bolehlavu. Stejně tak by se mohlo stát, že si kvůli zapomenuté antikoncepci dovezete z dovolené nečekaný dáreček...

Kosmetický tip KAFE.cz

  • Určitě se hodí tyčinka na rty s UV faktorem a krém, který ochrání pokožku před mrazem a větrem.

Plavky

Cože, plavky na hory? No jistě. V dnešní době u každého většího ski centra narazíte také na aquapark nebo na termální lázně. A my neznáme lepší den na horách, než dopoledne na svahu a odpoledne v sauně a bazénu. Vaše tělo si odpočine tak jako nikdy.

Fotoaparát, mobil a nabíječka

Rozhodně překontrolujte, zda máte zabalený fotoaparát, abyste si celou dovolenou mohla pořádně zdokumentovat. A podívejte se i po nabíječce nejen na zmíněný foťák, ale i na mobil.

Na závěr snad jen připomeneme známé heslo: „Co nemám, to nepotřebuji!“ Takže pokud přeci jen něco zapomenete a nebude to životně důležité, buďte v klidu a nenechte si dny na horách zkazit.

Tip KAFE.cz

Opravdu nejdůležitější je mít s sebou doklady, potřebné léky a peníze. Vše ostatní si můžete koupit na místě.

Móda na sjezdovce: Co si zabalit na hory?

A co nepostradatelného vozíte právě vy? Napište nám do diskuse. Děkujeme za redakci i ostatní čtenářky Kafe.cz.