V galerii najdete tipy, jak si každý den ukrajit trochu času jenom pro sebe.

Tajemství

Dostala jsem do situace, ze které nemůžu vybruslit. Musím prostě počkat. Nikdo z mého okolí neví pravdu, nedokázala jsem se svěřit rodině ani kamarádkám. Vím, že by mě odsoudili. S přítelem jsem byla šťastná, všechno klapalo jako hodinky. Bohužel přišel o řidičský průkaz a dostal tvrdý trest. Čekalo ho soudní stání, ale takový výsledek nikdo nepředpokládal. Z minulosti měl půlroční zákaz řízení. V dešti se mu nechtělo jít pro syna do školky pěšky, a tak sedl do auta a vyjel. Bohužel ho chytila policie a problém byl na světě. Dostal čtyři měsíce za mřížemi nepodmíněně.

Těžké časy

Nevím, co mám dělat. Nemůžu říct pravdu nahlas. Chlap ve vězení není nejlepší vizitka. V práci by se na mě dívali skrz prsty, rodina by mě odstřihla a vyčetla mi, že se jim nezdál už od začátku, syn by ve školce zažil posměch. Nikoho by nezajímalo, co za tím doopravdy stojí. O další nepravdivé soudy nestojím.

Čekání

Synovi jsem řekla, že musel táta kvůli práci do zahraničí. Zatím mu zřejmě nechybí a neptá se, kde je. Já ale trpím. Neumím se s tím poprat. Na takovou životní situaci vás nic nepřipraví. Je to pro mě hodně těžké. Jsem na všechno sama a pořád přemýšlím, co musí přítel ve vězení snášet. Už aby byl zpátky. Odpustila jsem mu. Nemusí se bát, že bych mu to někdy vyčítala. Každý dělá chyby. Miluji ho a nic se na tom nezmění.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.