Je ráda, že právě jí se týká proměna „do modra“ - podle barvy projektu Avon proti domácímu násilí. Pomáhá ženám, které se ocitly v těžké životní situaci. A není jich málo. Za posledních pět let se s nějakou formou domácího násilí setkalo 40 procent Češek.

Přečtěte si také, jak Šárka nechala vlasy v Praze nebo jak jsme proměnili Irenu z blondýnky na brunetku.

Líčení: lekce stínování

„Líčím se denně,“ prozradila Renata, „a chci něco okoukat od profíka.“ Vizážista Pavel připravil pleť na líčení pomocí krému: „Pak jsem nanesl světlý make-up, protože Renata má světlou pleť. Potom jsem lehce přepudroval celý obličej.“ Pomocí tvářenky dodal obličeji barvu.

„Když jsou oči malé, dá se to napravit pomocí stínování,“ prozrazuje Pavel. „Světlý stín jsem nanášel od kraje víčka až nahoru, aby oko vypadalo větší. Nebojte se rozetřít stíny až k obočí!

Tmavý stín se na pohyblivém víčku rozetře do ztracena. Bílá tužka na vnitřní straně spodního víčka oko zvětší, zatímco černá by ho zmenšila.“ K hnědým očím Pavel vybral modrofialové oční stíny a černou řasenku.

Vlasy: střih na podkovu

Kadeřník se rozhodl dát původnímu mikádu nový tvar: „Ostříhám ho do tvaru podkovy, to působí velmi elegantně a navíc se účes bude Renatě doma snadno upravovat.“ Světlé konečky se rozhodl ukrýt pod jednotnou barvu. Na vrchní části hlavy vytvořil melír, poté vlasy proemulgoval, aby docílil barvy tón v tónu.

Oblečení: chci nový šatník

Renata měla o cíli proměny jasno: „Chci nový šatník!“ V tom starém jsou prý především elegantní kousky. Stylistka Lenka dnes vyladí modely do modra a propašuje do nich špetku sportovního stylu.

Džínová klasika

„Džíny můžete nosit na tisíc způsobů a nikdy se neokoukají,“ lobuje za denim stylistka Lenka. „Renatě navíc modrá lichotí, podtrhuje barvu pleti i vlasů.“ A košili ozvláštnilo řasení na předním díle.

Co na to Renata: „V džínách se cítím opravdu pohodlně.“

Džíny, Mango, 799 Kč, šátek, Van Graaf, 799 Kč, košile, Fornarína, 2 530 Kč, boty, Manas, 1 890 Kč

Sázka na vestičku

Vyplatí se mít v šatníku zajímavý kousek, který pozdvihne jinak obyčejný model. „Kožená vestička nezklame. Kožešinka u krku tvoří zajímavý a zároveň praktický hřejivý detail,“ hodnotí stylistka Lenka. Doplňky - náramek a náhrdelník Odhodlání - vám budou slušet a ještě jejich koupí přispějete na konto projektu Avon proti násilí.

Co na to Renata: „Mám ráda přirozený styl. A líbí se mi boty v barvě hořčice.“

Kalhoty, Diesel, 1 299 Kč, košile, Van Graaf, 2 399 Kč, vesta, Van Graaf, 2 099 Kč, kozačky, Manas, 4 300 Kč, náramek Odhodlání, Avon, 100 Kč, náhrdelník Odhodlání, Avon, 140 Kč

Barvy nás baví

Stylistka Lenka se odvážně rozhodla zkombinovat dvě pořádně kontrastní barvy - sytě modrou a oranžovou. „Tento outfit je výrazně ženský, a přitom zábavný,“ dodává Lenka.

Co na to Renata: „Páni, to je opravdu zajímavá kombinace!“

Šaty Olsen, 2 550 Kč, punčochy, Deichmann, 149 Kč, kabelka, Debenhams, 449 Kč, šátek, Van Graaf, 1 699 Kč, kozačky, Manas, 4 300 Kč

A jak to celé dopadlo?

„Byl to úžasný zážitek. Moc se mi líbí uhlazené vlasy a přirozené líčení. Určitě si koupím něco modrého!“

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha, Líčení: Pavel Bauer, Styling: Lenka Pavlů, Foto: Lukáš Hausenblas