Editorky www.kafe.cz Jana s Katkou fotily zimní módu poskládanou z "úlovků" Textile House v Mladé Boleslavi.

Podívejte se, jak vypadaly první díly naší speciální fashion-show: 1. díl: Úplety a doplňky a 2. díl: Vyberte si kabátek

Závěrečný díl je zaměřen cílům nejvyšším - pátrání po pokladech. Přesně tento cíl totiž vede do second-handů i zákaznice, které ani zdaleka nemají hluboko do kapsy. "Jen" chtějí být nepřehlédnutelné, originální a to poslední, po čem touží, je potkat stejný model ve městě nebo na společenské akci.

Výprava za pokladem ze sekáče má však svá pravidla. Když je budete znát a dodržovat, získáte větší šanci na úspěch. Tady jsou:

1. Udělejte si čas. Ve spěchu nestihnete postupovat systematicky a jde přece o poklad, který se musí najít, a to vyžaduje úsilí. Jen málokdy leží všem na očích, abyste o něj rovnou zakopla.

2. Nepočítejte s úspěchem. Jít do second-handu s cílem 100% si odnést něco úchvatného znamená riskovat špatnou náladu. Možná několikrát odejdete s prázdnou, než vám něco padne do oka. Berte tedy nákup sportovně.

3. Pátrejte v nečekaných vodách. Jste drobné postavy? Podívejte se do nabídky dětského oblečení. Zaujal vás letos oblíbený pánský look? Projeďte štendy s oblečením pro muže. Také ve věcech označených za "sportovní módu" se občas skrývají trička nebo topy vhodné k dennímu nošení.

4. Dívejte se jinýma očima. Přemýšlejte, jak by se například šperky daly kreativně přenavléknout, co by šlo ustřihnout, odpárat, změnit. Pokud máte šikovné ruce, jsou dlouhé zimní večery ideální na experimentování se svým šatníkem. Věci ze second-handu nestojí moc peněz, proto vás nebude tolik mrzet, když se v roli módní návrhářky zmýlíte.

5. Kabelky, kapitola sama pro sebe. Protože určují celý tón vašeho out-fitu, věnujte jim zvýšenou pozornost. V second-handu si můžete pořídit i kabelky, které jdou přímo k určitému stylingu. Za nové byste třeba váhala investovat vyšší částku, když nejde o univerzální model. Tady si s tím lámat hlavu nemusíte. Berte však pouze kvalitu - vyzkoušejte všechna zapínání, zkontrolujte stav podšívky i úchytů uší a řemenu přes rameno.

6. Číhejte na příležitost - Zjistěte si, kde ve vašem second-handu zavážejí novou kolekci. Nechodte pak do ní lovit s kamarádkou. Raději volte sólovou akci, aby se vám nestalo, že náhle budete držet krásnou blůzku každá za jeden rukáv.

Mrkněte, co jsme objevily tentokrát:

Bronzová medaile: Janina kabelka s výrazným vyšívaným vzorem. Ideální bude na jaře s džínami, jednoruchými balerínkami a bílou košilí.

Stříbrná medaile: Katčiny zdobené gumáčky, naprostý hit sezony a hodně praktické v aktuálních plískanicích. Náš tip: aby vám v nich nebyla zima, vezměte si tlusté ponožky, které mohou okraj bot i přesahovat. Totéž platí o moderních návlecích, které se do gumáků pohodlně vejdou.

Zlatá medaile: Šálo-rukavice. Totální úlet, který nám připomněl roky ve školce :-)