Bílá barva nepatří mezi oblíbené. Je nepraktická, opticky rozšiřuje a na neopálené kůži zaniká. A tak se vám ve skříni krčí jedna bílá košile z povinnosti, kdyby bylo třeba absolvovat nějakou formální akci. Škoda.

Maskování

Spousta žen dává přednost černé barvě, protože je přesvědčená v lepší maskování. Ale nadbytečná kila a pár centimetrů navíc přes boky mnohem lépe skryje zajímavý a padnoucí střih. Tmavý monolit na nedostatky akorát upozorní. Buďte proto s odsuzováním světlých odstínů opatrné a nejprve si je vyzkoušejte.

Na věku záleží

Pravda, věku byste měly přizpůsobit svůj šatník. Zbavte se nevkusných šteklí, síťovaných punčoch a triček se zlatým nápisem. S přibývajícími roky zkuste změnit postoj k módě a vyzkoušejte bílou nebo krémovou barvu. Vaše věrné kamarádky v čele s Černou akorát zdůrazní vrásky a rýhy, které se snažíte skrývat. Proč asi tolik žen rapidně zesvětluje po padesátce vlasy? Důvod je jasný, více se přiblíží tónu pleti a obličej dostane rázem svěží vzhled.

Kombinace

Černá barva není jediná univerzální. Stejně dobře funguje šedá, hnědá nebo právě bílá. Nebojte se kombinací, vzorů ani výrazných materiálových struktur. Bílá snese hodně.

Světlé barvy mají něco do sebe, krémová, slonová kost i čistě bílá. Vzpomeňte si na Celestu ze Sedmilhářek, kterou si zahrála Nicole Kidman. Začněte doplňky a postupně vás bílá mánie dostane.