Naučte se vycházet s partnerovou rodinou. Tipy najdete v galerii.

Nezájem

Nesnáším partnerovu rodinu. Všichni jsou úplně mimo a není tam jediný člověk, se kterým by se dalo rozumně mluvit. Před rokem dostal přítel na krk svou babičku. Nechápu to. Její vlastní syn bydlí hned vedle, ale kašle na ni a o matku se starat nechce. Nedojde jí ani koupit jídlo nebo zkontrolovat, jestli je v pořádku.

Servis

Přítel má náročnou práci a střídá krátký a dlouhý týden. Když má volno, je to pro nás svátek. Poslední měsíce tráví většinu času péčí o babičku. Je jí pětaosmdesát let a pomoc potřebuje, ale my máme rodinu, dítě a vlastní plány. Synkovi je devět měsíců a ze všeho nejvíc potřebuje oba rodiče. Na jednu stranu mi to nevadí, přítele obdivuji. Ne každý by se dokázal postarat. Kdyby to ale bylo dvakrát do týdne, překousnu to. Bohužel nám to bere všechen čas, který bych ráda trávila pohromadě. Na dítě jsem celé dny sama a začínám šílet.

Sama

Navrhovala jsem mu, aby jí zajistil rozvoz jídla. Souhlasil, ale babičce se menu nezamlouvá a nejde jí pod nos. Přítel je v tomhle směru neotesaný. Neumí někoho odmítnout a nastavit si pravidla. Babka s ním slušně zametá. Musí najít rovnováhu, co je ještě pomoc a co už vychytralost. Jednou jsem vyvolala hádku, už jsem toho měla dost. Otočilo se to proti mně, že on by mi pomoc rodině nikdy nevyčetl. To je možné, ale já jsem s dítětem pořád sama a musím tu pro něj být sedm dnů v týdnu a čtyřiadvacet hodin denně. Syna koupu kolem šesté, to se přítel většinou vrací. Jídlo, koupání a spát. Oba.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.