Když se malý Henry v pěti letech dozvěděl, odkud pochází jeho steak, způsobilo mu to ohromný záchvat hysterie. Nedokázal pochopit, proč by měl jíst zvíře, které předtím žilo a které zcela určitě nechtělo zemřít. Jeho maminka si s ním chvíli nevěděla rady, ale po několika hodinách hledání na internetu a mnohahodinových diskuzích s dětskou lékařkou došla k tomu, že pokud se její syn dobrovolně rozhodl, že nechce jíst maso, nebude ho nutit, ale naopak udělá vše pro to, aby ho v jeho rozhodnutí podpořila. Na velmi vyváženou vegetariánskou stravu přešla celá rodina, to byl však jen začátek.

Henry se velice rychle dovtípil, že když bude jeho okolí čistší, zvířata v něm žijící, budou šťastnější a když budou šťastnější zvířata, bude šťastnější planeta a šťastnější planeta zapříčiní šťastnější lidstvo. Dal se tedy na dráhu zachránce světa a jeho rodina je v tom s ním. Každou neděli místo obyčejných procházek nasazovali gumové rukavice a šli po okolí svého bydliště sbírat odpadky. Když se o tom Henry zmínil ve škole, jeho třídní učitelka byla nadšená a zeptala se, zda by měli další děti se některou neděli k Marrovým přidat. Od té doby se jednou měsíčně pořádá akce "Ukliď svou ulici" a v celém Washingtonu se sejdou sousedé s nějakým menším občerstvením pro všechny a při uklízení se sbližují. Ani to ale Henrymu nestačilo.

Když se zrovna naučí do školy, nebo nesbírá odpadky po lese, hlídkuje v obchodním domě a pokud někdo nemá svou vlastní nákupní tašku, za 50 centů mu prodá látkovou, kterou šije se svou maminkou ze zbytků látek z místní výrobny oblečení a ručně je zdobí. Jeho pověst v celém Washingtonu došla tak daleko, že jeho maminka Allie založila na Facebooku stránku Henry the Emotional Environmentalist, kde informuje široké okolí, i lidi ze zámoří, o tom, co zrovna Henry dělá, na jakém projektu se podílí a pokud mu chce někdo pomoci konkrétně, jak to může udělat. Malý Henry má již skoro 40 tisíc fanoušků a každý den přibývají.

Zrovna nedávno pořádal Henry sbírku použitých brýlí určených ke sledování zatmění Slunce a to přímo pro děti v jižní Americe, které nemají takové zázemí, aby si mohli brýle pořídit. Jednak tím opět ušetřit přírodu, protože již jednou využité brýle dostaly šanci k dalšímu životu a jednak potěšil i děti na druhém konci své země. Henryho jméno se dostalo už tak daleko, že byl dokonce pozván do talk show Stevea Harveyho.

"On byl úplně v pohodě, já byla nervózní jako blázen. Steve Harvey pozval mého syna, mého malého synáčka, do velké národní televize, aby tam mluvil o tom, že bychom měli žít v souladu s přírodou," říká Henryho maminka Allie. "Jsem svému andílkovi vděčná, otevřel mi oči. Nikdy jsem nad masem ani nad přírodou příliš nepřemýšlela, teprve až on změnil pohled můj i mého manžela, spolužáků, učitelů... Washington se díky mému dítěti stal jedním z nejčistších měst. Jsem na něj tak strašně pyšná..." dodává dojatě.

A my ostatní? Mohli bychom si vzít z Henryho příklad a řídit se jeho heslem: "Dnes bys mohl vysadit pár semínek, recyklovat a uklidit nějaký nepořádek... nejen dneska. Dělej to každý den."