Charli Adams dává celému světu jasně najevo, že i když má jistý fyzický handicap, nebere ho jako překážku k tomu, aby prožila spokojený život. Svůj lví podíl na tom jistě mají její rodiče. V galerii uvidíte, jak vypadají a zřejmě vás to dosti překvapí. V galerii najdete také svatební snímky Charli a Cullena, které jsou krásné a až dojemné.

Diastrofický dwarfismus (diastrofické trpaslictví) je porucha vývoje chrupavky a kostí, která vede k výrazně nižšímu vzrůstu. Diagnostikovat toto onemocnění lze už v těhotenství, na ultrazvuku jsou patrné odchylky ve vývoji kostry plodu. Léčit dwarfismus bohužel nelze, možná je chirurgická náprava deformit kloubů, která je ovšem obtížná.

Lidé s dwarfismem mají nízký vzrůst do 120 cm, často mívají také onemocnění páteře (skolióza, kyfoskolióza), krátké končetiny, deformity kostí končetin, krátké prsty, poruchy kloubů, opožděnou chůzi, změny ušního boltce, ztrátu sluchu, tzv. cherubínský obličej (plnost kolem úst, krátký nosní můstek, široké nozdry a střední část nosu), rozštěp patra, zmenšenou dolní čelist, obtížné dýchání, chrapot, ovšem intelekt je zcela normální.

Zřejmě nejznámějším trpaslíkem současnosti je Peter Dinklage nebo-li Tyrion Lannister ze seriálu Hry o trůny.

Zdroj: Youtube

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!