To nemůže být mrcha!

Narodila se do rodiny vojenského letce. Zkoušela studovat medicínu a práva, ale nakonec se její život ubíral docela jiným směrem. Přes reklamu (začínala s ní už v pěti letech) a modeling se dostala k filmování. Debut měla parádní: po boku Paula Newmana ve westernu Život a doba soudce Roye Beana. Hned bylo zřejmé, že se zrodila nová hvězda.

Na roli Pamely Ewing z Dallasu vzpomíná v dobrém, ale byla prý „až příliš hodná“. Raději má rozporuplnější postavy, jenže tvůrci potřebovali vyloženě krásnou klaďasku, na kterou se tak úžasně hodila…

Věčně mladá

Po letech se rozhodla s herectvím skončit. „Uvědomila jsem si, že chci od života víc,“ vysvětlovala, proč přesedlala na byznys s kosmetikou. Krémy, díky nimž „může každá žena vypadat stále mladá“, si získaly obrovskou popularitu. I tehdy ale vzpomínala na roky, které strávila „v kůži“ Pamely Ewingové: „To se nedá zcela vymazat. Byly jsme spolu příliš dlouho, koneckonců také měla podnikatelského ducha…“

Její život ovšem nebyl zdaleka jen růžový. Těžce snášela rozchod s drogově závislým zpěvákem Andym Gibbem, ani rozvod s plastickým chirurgem Harrym Glassmanem nebyl bez mráčku, protože na sebe vzájemně házeli špínu.

Na svůj věk vypadá stále velmi dobře, což, jak zdůrazňuje, je důsledek kvalitní péči o pleť a zdravému životnímu stylu. „Základem úspěchu je vyvážený jídelníček a každodenní cvičení,“ tvrdí.

1950 - Narodila se 3. ledna.

1970 - Pózovala pro Playboy. 1978 Začal se vysílat seriál Dallas.

1989 - Vytvořila vlastní řadu produktů pro péči o pleť.

2009 - Byla mezi prvními zájemci o komerční let do vesmíru, který vyhlásil Richard Branson.

2019 - Pomáhá nemocným a opuštěným zvířatům.